Den nya världen och toaletten!

Tittade igår på Robert Ashbergs program på TV 8. Den handlade om "Den nya jorden". En grupp människor i Sverige som tror att världen skapades av utomjordingar. Att konstnärer från andra planeter kommit till jorden och skapat hela jordens historia. Allt från dinosaurier till den nuvarande människan.

De tror också att det finns utomjordingar här på jorden men som ser ut som vanliga människor så vi kan inte veta vem av alla som är utomjordisk. men de hade på känn att tomas DiLeva var en av dessa;)

En kvinna, Channie Cha Centara, fanns med i studion och berättade hur hon färdas regelbundet mellan de olika planeterna i universum. Hennes första resa skedde när hon var fem år gammal. Nu reser hon ungefär två dagar i veckan till utomjordiska planeter (för det finns en uppsjö av dessa planeter) Och har lärt sig att prata 36 utomjordiska språk. En gång åkte hon vilse i universum men som tur var hamnade hon inte på den elaka planeten men på den rutiga planeten. på den rutiga planeten blev hon så klart rutig, varav benämningen.

Hon berättade om de olika planeterna och hur de har ångtoaletter och dricker öl och vin. Och att de ligger 25000 år före oss i tid. Hon berättade också att jorden snart är redo att bekanta sig med utomjordingarna så därför har de byggt landningsbana till dem. Dessa landningsbanor behövdes tydligen inte för att hämta Channie två dagar i veckan, utan detta har skett mitt i Södertälje! Och rymdfarkosten är gigantisk stor berättar Channie. Otroligt häftigt att ingen annan sett den....

Utomjordingarna (när de kommer) ska skapa paradiset på jorden så slipper vi vänta tills döden för att uppleva det! Antagligen handlar det om att bygga oss ångtoaletter för att slippa använda papper. Ölet och vinet finns ju redan i allt för stor utsträckning, mina mått mätt.

Under tiden kan man gå utomjordskurser hos föreningen. Lära sig utomjordisk healing eller några av deras språk så att vi kan kommunicera med dem när de äntligen kommer! Eller så kan man köpa Channi Cha centaras böcker  om hennes utomjordsresande äventyr. Eller så kan vi bara sitta gått och vänta på att få vara med om när vi får åka iväg till den nya planeten. Detta sker så klart 2012 på grund av mayakalenderns diskuterade avslut då.

Det är synd om människan sa Strindberg på sin tid. han visst inte hur rätt han hade. Alla har ju rätt att tro på vad de vill. men jag tycker ju att det är riktigt synd om utomjordsföreningen går omkring och längtar bort hela sitt liv i väntan på ett paradis istället för att göra sitt eget liv till ett paradis här och nu. Dessa idéer är tyvärr inte heller olikt andra olika sekter och religioners synsett.

Själv avstår jag både kurser och böcker från denna grupp. kanske vore det mer utvecklande och inkomstbringande  att konstruera dessa ångtoaletter....?:)

avslutar detta med ett citat från dem själva. Läs mer här! 


"För att våra kroppar skall klara av den nya dimensionen ändrar den sina beståndsdelar, detta för att göra kroppen "lättare". Vi kommer att vara mer ljusbärande, mer vakna och mindre hungriga.

Själva resan från nuvarande Jord till Den Nya Jorden kommer att ske under 3 dygn. Under denna tid kan det kännas som om vi står på moln, för att sedan återigen ha mark under fötterna. Denna gång är det dock en Ny Jord vi står på. (Jorden och Den Nya Jorden står just nu som i eclips med varann.)"


Om toner, rytm och musik.

Att känna rytmen i musiken är att bli ett med musiken när vi gör det rätt. Min förhoppning är att kunna dela denna filosofi med fler genom övningar och inkännande. När vi lägger ner alla förutfattade meningar eller föreställningar om hur det ska vara kan vi ge tonerna en ärlig chans och låta dem påverka oss på precis det sätt som det är meningen.

På mina kurser handlar det aldrig om att dansa snyggt, utan det handlar om att våga växa genom musiken, rytmen och tonerna. På så sätt blir min dans inte frigörande dans utan att känna musik. Vart man rör sig, hur man rör sig eller om man rör sig är obetydligt. Att musiken rör oss något mycket mer väsentligt! Och när vi väl känner musiken kan det vara svårt att stå still.

 Läs mer på http://ninaswachipi.webs.com


Shampoonärer

Kanske var det en slump, men jag är ju av övertygelsen att allt har en mening. Denna blogg, som jag inte vet vem som skriver, berörde mig på ett fantastiskt sätt. Skriven av en "glad pensionär". Klicka här

Citat Lova: jag tycker att det låter så kul att man kallar gamla människor för shampoonärer......


Rås

Livet gör ju en del vändningar genom åren. och när man blickar tillbaka ser man ofta mönstret, eller meningen av det som hänt och hur det fört en dit man är.

Jag var med om det konkret just nu när jag fann Rås på facebook. Rås och jag delade skrivbord på studiefrämjandet ett år när jag jobbade som miljöinformatör åt fältbiologerna. Rås bar på en massa kunskap som jag saknade helt under den tiden. Och hon hade skinn på näsan:) Jag var ung och oerfaren men brann för miljöintresset och trodde att mitt arbete kunde rädda världen. (ungefär som nu alltså fast lite annorlunda, så mycket mognare kanske jag ändå inte blivit)

Men det som Rås gjorde mest avtryck hos mig var genom att visa att det faktiskt finns människor som älskar på riktigt, brinner på allvar och vill bara sant och gott.  hennes glöd och intensitet bevisade för mig att det sanna och godaste övervinner allt!

Söndagsmys

En fantastisk dag, desvärre har jag dragit på mig en nackspärr som inte förbättras av blåsten. Vi har varit i skogen med hundar och det är himmelskt att se hur träden sprakar i höstfärger och känna höstdoften i skog och mark!

Idag har jag också börjat att arbeta lite mer på hemsidan, den har varit vilande en stund nu på grund av kursplanering och andra jobb. Nu blev det mer tid över igen så då prioriterade jag den. har än så länge arbetat en del under fliken DANS samt lagt till en ny sida som heter CHAKRASPIRALEN. Kolla gärna!

Ninas Wachipi Välkommen in!

Lova fick följa med Lina, Ante och maya på utflykt idag. De har varit ute och klättrat i träd, gungat och lekt.

David är hos farmor. girigbuken, som vi också kallar honom i smyg, har räknat ut att om man hjälper farmor med lite gårdsarbete kan man tjäna pengar.....

Miranda är i vanlig ordning ute och cyklar och spanar efter killar med tjejkompisarna.

Per har inlett ett förhållande med Hans Villnius. 

Och jag bara njuter av att få poa omkring på egen hand en stund. har t.o.m lagat mat, kors i tak, Nu ska jag stoppa ned mig och min ömmande nacke i ett varmt bad. ikväll ska vi bjuda hem Johan Falk och låta honom bjuda oss på lite underhållning. En helt riktig söndag alltså när den är söndag som mest och bäst;)

Kursgården

Idag bär det, nu bestämt, av till farmor Gittan på det höga berget! Hon steker köttbullar till våra drakar och dunderhonung till oss vuxna:)

Jag har fått in anmälningar till mindfulness dagen den första november i Bovik! Känns suveränt att få ge kursen igen! Den har ett härligt och avkopplande upplägg och rymmer många övningar och idéer och kan användas i vardagen. jag tror att mindfulness kommer mer och mer och börjar att bli ett livsviktigt inslag i vardagen! begreppet smyger in lite här och där på arbetsplatser, i samhället och finns även inom KBT som växer allt mer!

Jag hoppas forfarande på fler deltagare och skickar gärna ut affischer om någon vill sätta upp på sin arbetsplats eller i sitt bostadsområde om detta! Gruppens storlek är inte jätteviktigt men meditationer och övningar brukar alltis ge lite mer när man är några stycken.

Även efter årsskiftet planerar jag nu att ge en kurs där vi fördjupar oss  i vår egen andlighet och går in i oss själva, gör övningar för att finna vårt personliga kraftdjur och våra andliga guider. Förhoppningsvis håller vi till här


Klonen anfaller

Sökes: 20" cykel.
Finnes: hm..... (En löpjagande hund! Ett leksaks flygplan, enda problemet är att hämta ned det från taket först! men det vållar problem där det är nu..... En dammsugare, vill inte se den mer. En ful gavelgårdar-radhus-lägenhet som faller isär bara man andas i den....eller en sightseeing på forsbackas kyrkogård med en guide som är expert på gravstorlekar och plastvasstapling, med eller utan framtand är eget val och kan kryssas i innan sightseeingen! Eller en ovanligt elak klogroda, lystrar till namnet Klonen, som anfaller allt som kommer i hans väg.) ....pengar.


Sinnesförvirrat tillstånd.

Zorro våran stora hund har åter igen tappat de sista hjärncellerna och hela hans förstånd går åt till att söka upp den tik i Forsbacka som tycks löpa.... varje dag är en ständig kamp och då menar jag inte bara för honom, även om han har det jobbigt, utan även för oss resten i familjen som ska stå ut med detta sinnesförvirrade hundbeteende. Djurvärlden framstår sådana här gånger inte helt olik människovärlden.....

Jag har dessutom hamnat i ett städryck. Ett sånt där ryck ni vet som man bara hamnar i vart femte år cirka, eller nej, kanske kändes det inte igen....? Har förstått att de flesta människor städar mest hela tiden, iallafall har de alltid ett välstädat hem. Och sånt görs ju inte av sig själv....tro mig jag har försökt att vänta ut att huset bara städas till av sig självt men det gör det visst inte.

Nu går jag igenom leksakslådor, källarskrot och konstiga samlingar papper. De där papprena som nån myndighet trodde att jag skulle fylla i och skicka tillbaka för några år sedan. Fast jag har ännu inte märkt att nåt konstigt hänt av de oifyllda papprena så det kanske ordnade sig av sig självt, på samma vis som jag hoppas att andras hem gör.....

ja ja har ju inte tid att blogga mer nu. dammsugaren väntar. den är full av förväntningar även om den fått lite taskig kondis här hemma. Men nu är det hårdträning som gäller för den rackaren. Sen tar jag ledigt som alla andra en fredag.

Till sist: Grattis Ann som fyller år idag!

Och: hoppas du får en jättehärlig resa Susanne!

Mia och Svante

Jag har fått en present av min syster igen, hon skämmer bort mig..... jag ska få lyssna på Mia Törnblom i Gävle den 8:e December. Blir jättespännande!! Har ju hört talas om denna kvinna, men ännu varken läst, sett eller hört något hon har gjort. Extra kul att gå in i en föreläsning helt utan föreställningar eller förväntningar dessutom.


Jag har nyss lämnat Lova i skolan. På vägen in hängde uppslag om att det nu var dags att boka tid till skolsköterskan. Den nya sköterskan på skolan heter, till sin nackdel, Svante.
Lova vek sig dubbel och skrattade så hon nästan tappade andan....

"....Säg att jag hörde fel mamma...hahaha, säg det igen!!!!"  kluckade Lova med spegelblanka skrattögon.

"Vi måste boka tid till Syster Svante, sa jag bara" förtydliga jag. Sen kunde jag inte hålla mig jag heller.....

Syster Svante!!! skrek vi i kör av skratt.....


Lova

Ena dagen klädd som partybrud andra dagen klädd i kyrkokörskrud.....

Min lilla tjej som är lika vacker oavsett vilket:)


Samlar poäng!

Hade en fantastisk eftermiddag och kväll ute i Bovik med en fantastisk grupp människor. Både nya och gamla vänner berikade hela upplägget och sammankomsten! Tack alla ni!


Idag har jag vunnit 3 poäng i husmorssysslor. På eftermiddagen tänkte jag kamma hem 3 till i matmorskategorin.

Har varit lite dålig (läs totalt urusel) på att ta hand om hemmet den sista veckan och nu får jag igen för det.... Hittills har det gått förvånadsvärt fort och lätt att städa trots allt eftersom jag haft min syster i telefonen med mig under 3/4 av tiden! Hon passade på att skriva sin årsbudget samtidigt. Tänk vad doniga vi kvinnor kan vara bara vi får prata i telefonen samtidigt!

Lova sjöng med änglakören i kyrkan igår för första gången. Tyvärr kunde jag inte själv vara med på det stora tillfället, men fick höra av både hennes själv och de andra som var där att hon var precis så fantastiskt duktig som jag visste att hon skulle vara. Hon är stupsäkert en av de tusentals som står i kö för att vara med på Idolaudition om tio år....

Idag har jag lovat att hämta barnen tidigt. De är lite trötta allihop och behöver få komma hem och ta det lugnt en stund. Så har jag tänkt. Sanningen är väl dock den att David kommer att vara ute och leka (hysteriskt röja) med vänner till klockan sju ikväll, Miranda kommer att hänga på knoppen och sedan ge sig iväg ut med Monja. Men Lova däremot kommer garanterat inte vika en centimeter från hemmet, och inte en millimeter från mig heller:)


Att äga vetskapen är ett....

Livet har sin gång. Det är spännande att blicka tillbaka. Se vad man fått och vad man gett. Se vad som finns kvar och vad som inte finns kvar. Tankar, idéer, frågor, umgänge, vänner,  arbete osv osv.

Det är för en hel del svårt att inse meningen med en del även om man innerst inne alltid vet att det finns en.

Att äga vetskapen är ett. Att agera en annan.

Om alla möten och händelser har en mening så har ju allt som sker i framtiden också en mening som leder oss efter nya stigar. dessa är vi totalt oförmågna att förutsäga. Ändå gör vi hela tiden våra tappra försök istället för att se att spänningen, frågan eller den oväntade händelsen är för stor för vårt förstånd och vår tanke just nu.

Man vrider och vänder och funderar på framtiden och hur det kan bli. Föreställer sig scenarion uppe i huvudet och blir sedan förvånad över motsatsen.....

Tänk vad massa det hindrar oss från att leva......

Det som har varit har varit.
Släpp taget.
Det som blir det blir.
Släpp föreställningen.
Det som är det är nu.
Se det:)

Och idag skiner solen därute, Lova ska klä ut sig inför maskeradpartyt på eftermiddan, och jag ska stänga av datorn nu och gå ut på altanen och bara njuta av höstsolen en stund.

I morgon är det val! Glöm inte att rösta på rätt kandidater!

På eftermiddagen är det dans och meditation i Bovik! Ska bli jättekul att träffa er alla jag tycker om och som finns i mitt liv och alla nya ansikten som jag ska få träffa och lära känna en bit. Ses imorgon alla ni!


Inväntar karpleverans

Det visade sig att kyrkogårds-koi-karparna förökat sig i år. Nu fiskas de upp för vintern och ska övervintra i en tunna. Ganska hårt liv för en fisk enligt mig, men jesus hade det ju inte heller särskilt lätt förstås....

De små yngelfiskarna ska få bo i vårat jättestora akvarium istället över vinter. Har ingen aning om hur snabbt de växer men vi hoppas att det går bra. Hur vi än beter oss känns det som om djur av alla de slag lyckas flytta in här. Vi är snart ett levande zoo i Forsbacka och däremellan fritidsgård.....;)

Idag har jag krypit runt på alla fyra i cykelhuset för att leta pyttesmå siffror på däcken. Lova fyller ju snart år och önskar sig mest av allt en större cykel. Det behöver hon faktiskt så det är ett himla bra önskemål. Jag kom fram till att hon är stor nog för en 20" cykel nu min minstFia. Nu gäller det bara att bevaka Blocket timme efter timme..... Vi har ju 20 dagar på oss fortfarande....

Nu har jag dessutom fixat klart skivorna till Bovik på söndag. Nu är jag nöjd äntligen. Det tar tid när man måste peta till allt hela tiden. Men jag har lovat mig själv att göra klart det sista idag så att jag inte sitter i källaren o pular musik när familjen är ledig på lördag.

Nu ska jag skriva klart lite också, sedan tar jag helg!


Mindfulness

På grund av nya förfrågningar om Mindfulness, så har jag flyttat fram datumet för kursen.

1dag-kurs i mindfulness med chakraöppning, dans, meditation, grupparbete, trumresa och mantrameditation!

Titta gärna in på min hemsida och läs om kurserna om du är intresserad av att veta mer!

NINA`S WACHIPI


Helt LOST i Lost.....

Ja det är sant..... vi har en tendens att liksom sitta fast i våra spel. Just nu springer vi omkring i en grotta och ska följa efter en tjej som springer före oss. (Läs:springer IFRÅN oss) Ropar att vi ska följa med. Vi springer gångar upp och gångar ner men hittar f-n inte tjejen mer, trots att vi springer med sonic-fart (Läs. lunkandes, lysande med våran fackla, för att inte trilla ner i nått hål....)....vi hör hennes röst "vart tog ni vägen?"  långt, långt bort.

Då händer det!

är du själv inbiten TV spels körare och på samma nivå som Per och mig så vet du vad jag menar. Spelet är slut (Vi dog, missade nåt hål, blev anfallen av ett monster eller tog bara alldeles för lång tid på oss) och får förfrågan: RESTART THIS LEVEL?

Det är ju jättebra att börja om. Men tro INTE man får börja om där man slutade!!! nej nej nej. Man måste lösa en mängd uppgifter SOM MAN REDAN KLARAT AV!!!  Prata med samma personer en gång till. Ställa EXAKT samma fråga en gång till. Lyssna på EXAKT samma svar igen. Ett förspel på femton minuter (känns det som) för att ta sig in i samma grotta igen. Följa efter samma tjej igen. Gå vilse i mörkret en gång till. Höra hennes stämma långt, långt bort igen. "vart tog ni vägen....?" och sen händer EXAKT samma igen.....

RESTART THIS LEVEL?

Ni ska se Per och mig rycka vårt hår. Dunka våra pannor i bordet. Gå och väcka David som måste upp i skolan för att hjälpa oss.....Nä så var det inte.....Men faktum är att det är lockande..... Vi har som sagt suttit fast förr. Till slut tröttnat.

Intalat oss själva att det är nåt fel på just det spelet vi köpte. Lämnat det och gått vidare i våra liv.


Då plötsligt får David (nu 7 år men detta har pågått i ganska många år......) syn på spelet. Stoppar in det i Xbox, restartar vår level. trycker med sina små snabba fingrar och inom nån minut tagit sig igenom min och Pers månadslånga kamp.......


I detta flöde här och nu:)

Det är så fantastiskt när det händer. Man ber om hjälp och får det utan att man har en aning om hur det går till. Hela världen är en öppen möjlighet där det bara handlar om att våga sträcka ut handen. Våga ta emot med tacksamhet och respekt. Tänk vad mycket fantastiskt det finns att uppleva i detta liv! Nu kan jag fortsätta min väg igen, som nyss var krokig och svårframkomlig, nu är den igen precis så rak jag önskat. Tacksam i detta nu. Morgondagen spelar mindre roll. Att få känna det här och nu räcker bra för mig.:)

Super Mario Bros

Idag har jag lämnat barnen i tid i skolan. Fått lite bannor om Davids cykelstil, förmanat honom igen.
Ifrågasatts om täckjackans behov eller inte. Vann en av tre fighter i detta.
Har fått förfrågan om att hämta Maya-bus från dagis idag eftersom föräldrarna jobbar. Det blir mysigt och Lova ser fram mot det.

Susanne kommer förhoppningsvis hit idag också och spöar David i super Mario. Ett efterlängtat besök och händelse. Lova däremot hade ingen aning om vem Susanne var. "Är det fröken på kören?" frågade hon. "Neej" sa vi andra samtidigt. Då kom hon inte på fler hon känner som heter Susanne.

Vi fick hjälpa henne att återskapa minnet av sin faster som hon visst tycker är här lite för sällan nu för tiden sedan hon flyttade till Gävle;)

Patrick Swayzes bortgång igår kändes litegrann. Vissa kändisar betyder lite mer. Har sett Dirty Dancing så många gånger att jag kan hela filmen utantill.

Lyckas dessutom gråta VARJE gång. Så där kluckandes hysteriskt som man sällan gråter. Miranda hade en period när hon tittade på Dirty dancing varje dag. Ibland två gånger om dagen. Varje dag smög jag in i hennes rum i slutet av filmen och grät högt och förstörde slutet enligt henne.

Mamma var också förtjust i Patrick Swayze. "Den där Patrik Svajse är väl i min ålder, va?" Sa hon efter biopremiären av Dirty Dancing och puffade till håret en aning som om han skulle få syn på henne genom bioduken:)

 Nu tillhör de himlen båda två.

Är du sugen att gråta en skvätt du med efter detta virrvarriga inlägg? Klicka på länken om du vågar.....

http://www.youtube.com/watch?v=3rCUxs9rTbQ


Lost

Nu känns det i luften att det är höst. Kom överrens med David om att han borde sluta använda sandaler nu och börja med springskor. Det resulterade i ett par splitternya rullskor....och ett par till Lova också.

Själv handlade jag en present till per och mig också....som vi ska använda på kvällen när barnen sover.......

Och där satte din snuskiga fantasi säkert in så då kan jag stilla de tankarna och förklara att det faktiskt är något så jättelöjligt som ett Xbox-spel!

Per och jag är ovanligt barnsliga på den biten. Vi älskar att spela kluriga spel ihop. (för oss är de mesta spelen kluriga. Wall-E och Spidervick klarade vi aldrig av....) Men vi har fixat alla Harry Potter spel, med bara lite hjälp. Och Da Vinci koden helt utan hjälp!!

Nu köpte vi LOST. som självklart bygger på serien, som vi inte missat ett avsnitt av.

ja så är det. Bekänt och klart. Alla har vi våra laster här i livet.

Också gårdagens Lova: "mamma kom ut! Denise är ledsen"

jag: "Vad har hänt?"

Lova: "Jag råkade slå ner henne."

Nu väntar vi på Cilla och barnen som kommer och hälsar på. Jättemysigt!
 


Damm var det här!

Har tandvärk. Inte helt oväntat med tanke på att halva tanden faktiskt ramlade ut i somras. men ack ändå så besvärligt.

Idag har jag lyckats fått undan en hel del av måsten jag samlat på hög. Har t.o.m tagit mig tid att torka golv! Kors i tak, det händer inte allt för ofta...;)

fast å andra sidan, efter två timmar med barnen hemma, hundpromenarade hundar och en kyrkogårdslortig man är det ändå ingen som skulle tro mig om jag sa att golven var nytorkade.....

Kanske lät lite negativt det där men egentligen är det positivt! jag kan ju säga varje dag att jag dammat, städat och torkat golv! Så där som en riktig mamma gör, och ingen skulle veta om det var sant eller inte....:)

Jag är inte den "städande" sorten riktigt. Visst gillar jag att ha fint hemma men jag vill göra så mycket andra saker än gå omkring här hemma med en dammsugare hängandes och grymtandes efter mig.


Jag borde väl satt in en bild på en dammsugare här men det gör jag inte. Sätter in en bild på David istället när han är på upprop inför skolstarten nu i ettan.  Mycket trevligare att se på:)


första skoldagen


Musik och Rytm

Idag har jag kunnat sitta ute på altanen och skriva. Solen har värmt mig. Fantastiskt när det är September månad!

jag har satt ihop en del övningar inför Chakra Dans kvällen. Som det ser ut nu blir vi ett ganska stort gäng. Häftigt att så många fler än mig vill kombinera chakrameditation med musik!

Musik är ju jätteviktigt för oss människor!
I urminnestider har vi använt oss av musik och låtit oss ryckas med av den. Tyvärr mister vi dess kraft mer och mer i dagens samhälle.

Visst öses det musik över oss. Radio, Tv, I affärer och från datorn. men hur ofta hinner vi att lyssna till den på riktigt? Hur ofta låter vi tonerna ta tag i oss och höja oss med den kraft de skapats? Hur ofta vågar vi dansa efter rytmen när den tar tag i oss? Hur ofta vågar vi dansa just så som rytmen ber oss utan att förvränga den genom våra egna bilder av hur det ska se ut, vår moral eller vårt rykte?

När vi väl släpper alla krav, bilder föreställningar om hur det ska vara och se ut kommer vi att finna hur meditatativ dansen kan vara. Hur renande och påfyllande tonernas kraft är för oss alla.

                              Att dansa med fötterna är en sak,
                                                   men att dansa med hjärtat är en annan.
                                                 
                                                                                                                     (ursprung okänd)


Nässelfeber?

Igår rensade jag bort överblommade växter i rabatten. Jag brände mig på en brännässla och det gjorde ovanligt ont just då, men man kan ju inte sjåpa sig över nässlor tänkte jag och fortsatte.....

När vi senare var hemma hos Noah som fyllde år började det klia en aning på ena armen. jag skyllde på katterna som bor hos dem. När vi åkte hem igen växte klådan. Växte och växte.... En timme senare hade jag nässelutslag över hela kroppen. En brännande klåda i kombination med rysningar, frossa och blossande hetta. Till och med i munnen började jag svullna.

I natt har jag sovit ganska illa. Kliat mig en massa. På morgonen nu har jag fortfarande vissa utslag kvar som kliar. Och på stället där jag brände mig på nässlan i trädgården sitter fortfarande små röda märken kvar som ömmar.

har någon hört talas om det här eller råkat ut för det? Jag har aldrig stött på det tidigare och vill INTE göra det igen.

Tack Anneli!

Idag fick jag en massa härliga nya stenar av Anneli. Så jättesnällt och så fick jag ju en massa pysselsug på köpet. Så på eftermiddagen satt jag och Lova ute på altanen och pysslade.

I morgon börjar LovaÄnglakören. Kyrkans barnkör. Hon har längtat länge efter detta och det kommer att passa henne perfekt! Hon har sjungit sedan den dagen hon föddes tror jag. Pappa Per är mäkta stolt och har inte gett upp hoppet om att något av sina barn går i hans fotspår och blir musiker. Själv har jag inte riktigt förstått den stora fascinationen i just det....kreativitet är ju naturligtvis en högt uppskattad egenhet, men musiker kretsar tycker jag känns lite farligt..... Tycker gott de alla kan fortsätta att sitta hemma och pyssla pärlor med sin mamma istället;)

Miranda har valt att börja på fritidsgården Knoppen istället. Där händer det visst MASSOR av skoj enligt henne.....

David då.....Nej han trivs hemma han med kompisar, lego och mamma! eller förstås mest kompisar och lego....

Det är nog bara att börja inse att man börjar bli lite överflödig nu, även om JAG inte är redo för det riktigt än, det går ju så fort! Men vi gosar igen den tid vi varit från varann på kvällarna i allafall! Då är de inte så stora och tuffa längre....;)

Tack Susanne!

Susanne är helt otrolig! Ser ni vilken fin blogg jag har fått! Det är Susanne som fixat den igen.


TACK TACK TACK Susanne!


Öjaren

Söndagsutflykten gick till Medskogssjön. Men där var det hundförbud, parkeringsförbud och bommar med förbud bakom varje litet hörn.

Så vi vände tillbaka igen till Öjaren och stannade på badplatsen där.

Ett bra alternativ och vi hade det jättemysigt med den fina omgivningen, utsikten, fika, blåbär och en och annan and.

Och ja. Man kan bada forfarande. Men barnen nöjde sig tack och lov med att vada efter strandkanten.

Dagen efter

Stockholmsresa med Cilla igår. Idag:

  • Jätteont i axlarna efter allt bärande av kassar
  • Tomt på kontot
  • ETT HEEEELT ÅR TILL NÄSTA GÅNG!!!!

Våran Stockholmsresa har blivit en återkommande årlig tradition. Jättekul. Mysigt och påfyllande! Önskar vi hade råd att göra detta till en återkommande månadstradition.....Stockholm

Torsdagseftermiddag. David är i full färd att sälja jultidningar. Han är en äkta affärsman. För honom finns det inga gränser. På gott och ont....

I morgon åker jag till Stockholm!!!

Jag fick en resa i present av min syster. En shoppingresa. En fylla på energi resa! En helt jättekul resa och present!

Det är inte första gången vi åker i väg, utan det här har blivit lite av en tradition. En underbar tradition jag hoppas fortsätter vara så!

Jag går vilse överallt i Stockholm, det är ett problem. Tur jag har Cilla med, hon hittar bättre! Och då är hon omtalad som den som inte alls hittar i Stockholm..... Det är faktiskt ett under att vi kommer hem varje gång..... Hur som helst. KUL ska det bli!

Skäms ibland att tillhöra gruppen föräldrar...

Ibland skäms jag över att tillhöra kategorin föräldrar. Ofta efter föräldrarmöten på skola eller dagis skäms jag ännu mer över att tillhöra katogorin föräldrar!

Jag kan inte förstå hur vissa föräldrar kan låta bli att blunda så mycket, klaga så mycket och tro att allt är skolans fel eller inte ta del av andra föräldrars problem.

Hur ska t.ex enbarns föräldern kunna förstå att vi med fler barn har problem att ta del av alla klassmöten när de sker samma dag och tid?

Eller hur ska föräldern till barnet med problem att ta sig till skolan på grund av att (så gott som ingen förälder tar hänsyn till de nya bilreglerna och ändå trängs precis i korsningen) bli hörd av föräldern som aldrig låtit sitt barn prova att cykla till skolan själva eftersom de alltid åker bil?

Eller varför ska föräldern skriva på och gå med på ett leksaksförbud bara för att andras barn tycker att det är jobbigt att de inte har de dyraste grejerna och därför inte får vara med och leka?

Hur kan föräldrar fnittra när man påpekar att ett barn kanske förstörts för hela skolans framtid att bl.a vara med på gymnastiken eftersom han har fått höra att han har för liten snopp? kan de förklara sitt fnitter den dag han inte får gå gymnasiet pågrund av ett streck i idrott? Eller fnittrar de vidare på kvällen när han ligger i sin säng och gråter sig till sömns?

Så fort t.ex skola/dagis gör en förändring reagerar dessutom många föräldrar med negation. De hinner inte ens att fundera kring om förändringen är bra eller inte innan de börjar klaga.

En annan del är när problem uppstår så är det så gott som ALLTID pedagogerna på dagis eller skola som gör fel INTE deras egna barn eller de själva. Ibland undrar jag om de tror att de inte alls behöver uppfostra sina barn hemma utan att det är helt och hållet skolan/dagisets uppgift.

Igår kom inte alla dessa frågor upp utan de är ihopplock av fler års föräldrarmöten. men på varje möte kommer något av dessa grejer upp.

jag funderar mest på hur vi ska få våra barn att visa omtanke och respekt för andra? Ta emot nya idéer och våga testa dem? sluta frysa ut andra eller ens visa hänsyn till omgivningen när inte ens föräldrarna gör det?

David var i allafall helt förstörd över gymnastik grejen. han berättade att den andre pojken blev retad och han har försökt att berätta för sina klasskamrater att man inte får säga så för då är man ingen bra kompis.

Jag tror David skulle kunna lära andra föräldrar massvis också hur man beter sig i sociala sammanhang!

Det här var ett tufft inlägg känner jag och måste därför förtydliga att nu inte ALLA föräldrar beter sig så som jag skriver. Nej jag är stolt över att tillhöra gruppen föräldrar men det är dessvärre de som jag inte vill tillhöra som oftast hörs mycket....


RSS 2.0