Historiens vingslag

Igår tog vi en tur till Örbyhus slott. Dessvärre var Klockermans stängt en söndag...Väl värd var resan ändå! Vilken fantastiskt vacker miljö och slottsträdgård. Har du inte varit dit kan jag rekommendera att göra en tur och om du gör det får du inte missa den enorma eken som växer framför slottet. Aldrig har jag sett en sådan stor ek! Det är som ett rum där under grenarna.

Jag var tvungen att hålla handen mot dess stam och blunda. För några sekunder tyckte jag mig uppleva hela historiens vingslag på en och samma gång. Tänk vad mycket det trädet har fått sett under sina dar och vad mycket det har att berätta! Träd är speciella tycker jag. Nästa svindlande är tanken av deras enormhet. Och det är inte helt ovanligt att jag stannar upp och fascineras av dess storhet och stabilitet.

Den här familjen är ju lite lustig. Per springer runt och känner på murarna runt slottet och fascineras av historiens vingslag och jag springer runt i slottsträdgården och pratar med träd, barnen fiskade upp en död jätteråtta som de tyckte var det sötaste de sett, en död orm de också tyckte om samt en levande slottspadda som de umgicks med....Det var nog tur att det var en regning söndag som vi valde att åka trots allt så vi slapp möta andra besökare....

Idag tar vi båten ut mot stugan med en burk surströmming! Och så hoppas vi att solen tittar fram på oss under dagen. Bjuder på några bilder, dock ej på det historiska slottet men däremot två hypermoderna ungar:)

Ha en härlig dag.


Herre Gud!

Min äldsta dotter måste verkligen beundra mig! Hon kallar mig för Gud hela tiden. "Men herre Gud ska du gå ut så där?!?" eller "Men herre Gud vart har du gjort av hårborsten???" för att bara nämna två exempel. Jag som trodde att förpubertetsbarn skulle börja sky sina föräldrar men här är det alltså heeelt tvärtom! Jag måste vara lyckligt lottad. fattar ingenting!

Nu har herre Gud, alltså jag, dessutom pratat för mycket under filmen så jag skulle gå bort en stund sa min söta dotter....jag tror att det måste handla om att jag sa så många kloka saker att hon behövde ta in dem först innan jag får berätta mer. Jag är nog välkommen tillbaka snart igen:)


.


Hemma...

...efter några dagar på stugan. Lortiga, trötta och hungriga tur att det finns änglar här på jorden, för precis när vi kom hem ringde gittan och frågade om vi kunde komma dit och äta grillat idag. Bättre än SÅ kan det väl ändå inte bli:) Delar ett gäng foton från dagarna.

Andreas Vattenskoter är av värsta sort...och barnen var stolta och överlyckliga att få testa den med honom.

Insektsboken är en guldbok när man bor ute på stugan. Tänk vad många spännande kryp som man hittar! Den är väl läst av oss allihop...:)

På lördag kväll hade vi turen att få se en luftballong segla över oss, och ja den åkte faktiskt rätt över vår stuga och försvann sedan bakom talltopparna.

prinsessan Signa som är väl medveten om sin bedårande skönhet:)

barnen bygger på kojan i skogen. Det hamras och sågas och skapas där bland träden.  Och resultatet? Jo de är superduktiga måste jag säga!

David med sina solbrända kinder och dessutom har han bott i Indien i sitt förra liv säger han och att det är därför han fötts med delar av ett kastmärke kvar i pannan.

Spike är nöjd så länge han har en tallkotte.Gummibåtar och Flytmadrasser är toppen i viken och själv har jag flytit omkring på luftmadrass fler gånger under dagarna. Det är underbart att följa med vattenrörelserna och känna det ljumma vattnet. Tyvärr kryllar det a v Broms där ute just nu så jag är mer prickig än solbränd efteråt;)


Nu ger vi oss av till stugan några dar:)Ljuva Juli

Har både gråtit och ryst. Vet inte vad som är bäst, låten eller videon eller Tord? Kombinationen definitivt! Och om Tord vore mer känd hade det redan varit en sommarhit! Vi har så många talanger i detta avlånga land, synd att inte fler får möjlighet att visa världen vad de kan. Och OM ni tittar riktigt noga dyker några Forsbacka-ansikten upp bland annat mina gullisar Lova och Maya, men fler andra gullisar också så klart.


några pusselbitar på plats iaf....

vaknar och öppnar dörren ut till altanen och inser att det är lika varmt ute som inne, och detta klockan 8.00 på morgonen. Så sagolikt.

den största delen av familjen har sovit i stugan i natt så här hemma är vi bara 12 fötter som konkurrerar om golvytan och den lilla trädgården. Hemmet känns ovanligt stort när man slipper flytta på fler för att ta sig fram eller vänta på att gångtrafiken lägger sig innan man kan gå in eller ut från altanen.

David och jag lyxade och åt på Pizzerian igår, det var andra gången i hans liv som han fått uppleva detta. Vi blev så proppmät båda att vi inte fick ioss plockgodiset på kvällen som vi bestämt och faktum är att jag t.om. vaknar mätt, det kan ju inte vara allt för hälsosamt det heller....

Istället satt vi ute på gräsmattan och byggde pussel, det var ungefär allt vi orkade med våra fullproppade magar.

Idag ska jag njuta av dagen utan att planera den något förutom att skriva ned några tankar som jag har i huvudet så jag slipper ge dem mer plats där. När jag skriver ner dem får jag plats med nya istället. Ett kreativt huvud men inte med så mycket plats har jag alltså...men man ska vara nöjd med det man får:)

Och om du missat vad jag pysslar med så rekommenderar jag dig att testa en totalt annorlunda helg i magisk anda som jag lovar kommer att beröra på ett eller annat sätt! KLICKA HÄR

Älskar för mycket!

När man är förälskad är det när man älskar för mycket? Funderade en av mina döttrar. Och ja visst är det så! Har inte tänkt på det så bara. Just nu är jag förälskad i det mesta. Solen sprider glädje och vällust till det mesta. Och jag är i skapartaget. Skriver nästa varje dag kring det som kommer till mig nu. och funderar, rör och behandlar tankar jag tidigare inte tänkt. Ett spännande projekt och ett spännande äventyr vart jag hamnar och vart alstret hamnar:)

Idag reser familjen ut till stugan. Jag hade helst också följt med men eftersom lilla Signa fortfarande löper vågar vi inte ha dem lekandes i skogen. De älskar varann lite för mycket hundarna med och kanske har det också med solen att göra att Signa höglöpt i femton dagar nu... Men det är iaf på väg att gå över, sakta men säkert, det märker vi.

Istället blir David och jag hemma denna helg och det kanske behövs det också så kan jag fortsätta skapandet av mitt nya projekt utan att ta tid från familjen. David är ändå aldrig hemma...för honom är varje dag en lek och ett äventyr med sina vänner. Han är förälskad i lekandet han också. Per är förälskad i att äntligen ha semester. Miranda är förälskad i att få bege sig ut till stugan och Lova är förälskad i hela livet, vad det än har att erbjuda! Och jag är förälskad i alla dessa förälskelser också.

Så ja vi är förälskad i massvis just nu och det hoppas jag att vi får lov att fortsätta vara!

RSS 2.0