When nothing in life goes right, go left.

Det finns en mening med allt. Vi hör det ofta, men förstår vi egentligen innebörden av det? ibland känns det som om dörrar bara stängs eller att nåt rycker undan mattan vi står på precis när vi fått den att ligga slät. Vad är meningen då? varför sker det saker som får oss att totalt tappa fokus och tappa bort oss själva?
Det är sunt att tvivla ibland men viktigt att bibehålla tanken: Detta sker av en mening. Det stärker oss i svåra situationer och ger oss kraft att gå vidare, hitta nya vägar.
Vi bär vår ryggsäck genom livet. Minnen och händelser som påverkar oss och får oss att tänka om, förändra eller byta riktning. Och vi ska också göra oss medveten om att vi genom hela livet fortsätter att fylla på denna ryggsäck. Den är som vår livskamrat, den tynger oss inte utan ger oss erfarenhet och starkare kunskap om omvärlden och oss själva.
Det handlar alltså inte om att förlåta det som skett eller jobbiga händelser som sker, det handlar om att acceptera dem och låta dem leda oss rätt.
Hela livet är som ett gigantiskt pussel där var bit har sin plats och bildar dess helhet. När vi får nya pussebitar kan det ibland vara svårt att veta vart de ska ligga för att passa in, det distraherar våra tankar och får oss att känna kaos, osäkerhet, meningslöshet eller ilska etc. Då är det svårt att tänka klart eller fokusera.
Påminn dig själv i denna stund att allt sker av en mening och har en betydelse. Det får oss att stanna upp, släppa taget om det som kan stå av sig självt och inte klamra fast vid invanda beteenden och mönster. Livfullhet är nyckeln till liv och ibland krävs det en stor nypa mod och uthållighet för att hitta och öppna nya dörrar.
Du är arkitekt över ditt liv och fri att forma det precis så som du själv önskar. Det finns inget rätt eller fel, ingen given mall. Det handlar om att konstruera den plats du själv vill vara på och det kan du endast göra om du följer ditt hjärta - det leder dig alltid rätt.
Vi sitter aldrig fast, det handlar bara om att våga gå även när stormen slår emot oss.

Magiskt

advent betyder "ankomst" och "Dags att pynta med allt som lyser".  När vi flyttade i april tyckte vi, antar vi nu, att julbelysning är överflödigt....så planen för dagen var att först åka och inhandla lite juleljus! Det var dumt kanske att ta hand om disken just då och upptäcka stopp i avloppet. Fram med verktyg. inte bara rensa, sen ska rören ihop igen.... Klart! Allt rinner som det ska!dags att åka! äntligen!...om det inte var så att jag behövde en annan tröja och var tvungen att gå ser i källaren först, för att upptäcka att när stoppet där "uppe" var bra så fylldes istället källaren av avloppsvatten som sipprar upp ur brunnen.....det värsta är inte att få bort allt. det värsta är stanken....advent "ankomst!" julemys,,,,
Kom nu barn! dags att åka.
Nu är det klart! Utvirad ur de gröna små sladdarna igen har vi äntligen ett hem som lyser så det kräver ett helt kärnkraftverk på egen hand och är fullt av välta små tomtjävlar som ingen orkar bry sig om att resa upp längre och som dessutom stinker ruttet avlopp...

RSS 2.0