Ny hemsida!

Nu börjar hemsidan att bli klar. Än ska saker fixas där men ta gärna en koll hur den ser ut! Klicka Här !


Organiserar tid...

Det tar ett tag mellan bloggandet nu har jag upptäckt.... Anledningen är det fina vädret, stapeln med böcker jag läser, kursprogrammet jag förbereder samt hemsidan. Tillsammans med detta försöker jag också hinna med att vara mamma, sambo och hundmatte....

Dans, studier och en gåtfull guide.....;)

Vi premiär sov en natt på stugan den här helgen. Känns så meditativt stärkande att vara där. Kom hem igår.

Idag har jag ägnat nästan all min tid åt egna studier. Yoga, Prana, Qi, taoism, Kraftdjur och Indiansk musik/dans. Känner mig så full av nya idéer och tankar! Ni som går på kursen kommer att få del av en hel del om detta!

Frågan har dykt upp också om att ha en kurs i dans. detta är något jag absolut planerar in om intresse finns.

Jag tror att dansen har en mycket viktigare funktion och plats för människor idag än vad vi egentligen förstår.

Dansen är något som funnits i alla tider och som utövas sedan dess människan kom till. Jag tror att dansen både bidrar som  hälsosam funktion liksom att öppna sitt medvetande till andlighet. Precis som när vi öppnar våra chakran och låter hjulen snurra och flöda, tror jag att flödet blir än mer märkbart och effektfullt om vi låter kroppen följa med i rytmen.

På samma sätt tror jag att tonerna från musiken hjälper oss att finna tillståndet i så väl Moder Jord, Kreativitet, Kärlek eller högre andlig sfär. Musiken är ju också så starkt rotat i oss och får oss att känna en massa käslor.

Min hemsida som är på gång heter ju Nina´s wachipi. Ett ord som härstammar från den heliga dansen Powwow hos siouxindianerna, (som min guide verkat hos) och även Soldansen. Så det är inte alls konstigt att min guide valt detta namn till mig.

PS Det tog lång tid för mig att hitta betydelsen till ordet wachipi som jag fick av honom. hade aldrig hört det tidigare. Men efter en massa tids googlande och forskande hittade jag betydelsen & svaret är ju som alltid klockrent när man väl förstår det. Men säg varför måste min guide alltid låta mig jobba fram svaren jämt själv ..: Förstår ni då varför jag säger att han är duktig på att hålla mig sysselsatt....:) DS

Nina´s Wachipi

Idag har Susanne tagit foton på mig vid forsarna. Ska ha dem till hemsidan.... har jag skrivit om det....?

Hur som helst så ska jag inom snar framtid öppna hemsidan Nina´s Wachipi. Ännu ett kul projekt! Även om susanne gör det mesta.... jag sitter mest brevid och beundrar hennes skicklighet och bestämmer hur den ska se ut!:) Tack Susanne!

Wachipi är ett ord som
härstammar från Sioux indianerna. Och som jag fått tilldelat mig från min guide. Det handlar om den heliga dansen, soldansen och det är en vink om hemsidans innehåll!

Dansa in solen! ta in ljuset! Lev ditt liv i ljus och kärlek och se vilken lycka det medför!

Sist men inte minst, nånting helt annat:

Tack Irja för din rena vänskap och värme och för att du med din vishet och sanna kärlek hjälper mig och så många andra!


Tvivlar

Har hamnat i fler situtioner, sen jag påbörjade mitt projekt, som  jag sett skett för andra och som jag  väntat mig i framtiden men inte så här tidigt.

Jag vet ju att det finns massvis av oskrivna regler, normer och principer man ska veta och respektera. Livet är inte så enkelt som att bara sprida kärlek och ljus omkring sig. Jag är för naiv i den tanken, och det liksom det mesta, har konkurrens på marknaden. Knepen är att inte sprida för mycket, för snabbt, för ofta eller för generöst. Och jag vet inte om jag klarar av att tänka så. Dels på grund av att jag inte äger kompetensen, vet inte vad reglerna alltid är, vilket jag är rädd för att kommer påverka mitt sätt att sprida ljuset och idéerna.  Kommer jag kunna fortsätta göra det här som jag påbörjat eller kommer jag hindras av att känna rädslan inför att trampa på ömma tår...

Det här får mig att tveka och tvivla en massa. Ber min guide om råd, men det känns som att det här är något jag måste ta ställning till själv.

Rörelse som andllig kraft!

Försök inte följa mästarna i spåren. Sök det som de sökte.

(Matsuo Basco)

Jag är uppslukad av Gabrielle Roth nu. Hennes inspirerande sätt att skriva inspirerar mig. Hennes beskrivning av dansens betydelse genom tiden och fram till dag, ger mig bekräftelse i tankarna om vilken säjslig effekt den har för mig.

Ju mer vi dansar, ju mer svettas vi.
Ju mer vi svettas, ju renare blir vårt Qi.
ju renare vårt Qi blir, ju närmare kommer vi gudomligheten!


Dororthy Alison

2 eller 3 saker vet jag med säkerhet, och en är att jag hellre går naken än bär den kappa som världen gjort till mig. (D Alison) Våga lyssna till dig själv. Du är unik och det är det som är det vackra.

2 platser kvar

"Att återupprätta själen är hårt arbete. Att bara anmäla sig till en workshop eller följa en guru eller köpa en kristall räcker inte. det spelar ingen roll hur många buddhastatyer du har i din lägenhet om du inte kan finna det som finns i inom dig. Att söka sin själ i någon annans kropp, teori eller berömmelse är ett lättjefullt sätt att söka upplysning. att bli en fri ande kräver disciplin. det gör mig ledsen att vi är så snabba att ge bort vår kraft." (G Roth)

Våga fråga dig själv vad ditt liv har för mening.
Våga ta emot det just du behöver.

Först när vi inser vikten av att leva kan vi leva det fullt ut. Din väg till lycka är inte densamma som min väg till lycka. Men kärnan är dock den samma. Den handlar om att ge tid till sig själv. Lyssna till sig själv. Våga älska sig själv och varje steg man tar.

I all jäkt och stress vi lever i i dag har vi svårt att få tid till allt vi behövs till. det lättaste är att stryka vissa måsten och krav för att hinna med allt och alla.

Det vanligaste misstaget är att vi slopar den tiden vi önskat ge till oss själva för att hinna allt det andra.

vad vi inte förstår är att själen är som ett batteri som måste laddas ibland för att fortsätta fungera. Annars står vi en dag helt bruklösa för oss själv och för alla andra.

Nu är det 2 platser kvar till sommarkursen i mindfulness. 25-26juli.


Kul eller sinnesförvirrad? (vart går gränsen?)

Idag var det trollmarsch på dagis. En årlig tradition. Eftersom jag är gammal lajvare älskar jag den här dagen och får klä ut mina barn till lortiga troll! Tyvärr är det sista året i år, sen börjar Lova också i skolan....

Den här dagen var dock Lova lite ledsen o inte alls trollsugen. när jag lämnat henne gick jag hem något illa till mods....

Det var då jag råkade spåra ur. Ibland händer det.....

Tog fram  päls, grön färg o en illröd peruk. Sen sminkade jag mig själv till troll och näst intill oigenkännerlighet..... sen bar jag mig iväg ut i skogen och letade på dagistrollen.

Först stod jag och smög på dem bakom träden, snart fick en efter en syn på mig. ... barnen blev full av förtjusning när de sprang fram och ställde sig i ring kring mig. det var ju jättekul men det var ÄNNU roligare att se fröknarnas gapande miner! Stackrarna de hade ju inte heller nån aning om vad som hände....

Jag hade kul iaf. Ett elakt troll var jag också som otrevligt bråkade på de stackars barnen. Känns ju så spännande att vara helt opedagogiskt  och barnsligt elak mot barn, dessutom vinner man ju alltid fajten när man är vuxen trots allt....

Haha. Jaja det återstår väl att se om de andra (de som är vuxna på riktigt) tycker att jag var ett kul inslag idag eller om de tror att jag är helt sinnesförvirrad. Är inte riktigt säker på vilket jag tycker själv.....

Nytt datum

"Människans andliga och spirituella  utveckling är
 en resa genom märkliga landskap fulla av överaskningar!"
-Roberto Assagioli

 
..

Tack för alla nya anmälningar till mindfulnesskursen i sommar! Jättekul att vi blir fler! Vet du någon som vill gå men ännu inte är anmäld, passa på nu, än finns några pltser kvar!

Efter synpunkter på vilket datum kursen ska hållas, har jag funderat om vi kan flytta fram datumet till

lördag 25- söndag 26 Juli

Hur passar det? Kom gärna med synpunkter!

En del av mig:)


...


Kosmos-systrar

Idag har Johanna och Astrid varit här. Så kul att träffas, tyvärr blir det alldeles för sällan. När vi var tonåringar gick det inte en dag mellan vi sågs och däremellan satt vi med varandra i telefon.... Idag är vi glad om vi ses två gånger per år..... men det som är lustigt med oss är att det aldrig känns som om vi varit ifrån varandra när vi väl träffas. Som kosmos-systrar:)

Susanne hälsade på igår. Hon erbjöd sig att hjälpa mig att göra en ny hemsida!!!!  Något jag inte kan fixa själv, men som ligger högst på önskelistan just nu. Erbjudandet är alltså GULD värd för mig! Tack ,Tack ,TACK! Nu ska jag bara finurla ut ett företagsnamn....... jisses hur svårt det var upptäckte jag.....

Det märks inte bara utomhus utan även i kalendern att våren är här på riktigt nu. Det kryllar av inbokade aktiviteter och möten från skola, dagis och annat. Känns ganska nära och välkomnande med sommarlovet snart. Bara en månad kvar.
Efter sommarlovet börjar Lova i skolan. Det är sista året jag har barn som går på dagis alltså! Med andra ord, mina tre små bebisar börjar bli storbarn!

Det mest märkliga är att jag själv inte blir äldre trots att åren verkar gå med sån himlans fart......;)


Kursplatsförfrågan...

Nu behöver jag lite hjälp från er som vill delta på sommarkursen i mindfulness och Qiandning i sommar.

Som det ser ut idag har jag fått in 3 skriftliga anmälningar, men jag har utöver detta ca 12 intresserade.... eftersom platserna är begränsade kan jag inte ta emot alla dessa, därför önskar jag att alla som vill vara med gör en skriftlig första anmälan för att se hur många som vi blir.

Vill inte säga nej till nya intresserade när jag inte får in anmälningar. Så om du VILL vara med på sommarkursen, snälla sänd ett mail eller ring så att jag kan garantera plats:)

Tack o tack för att ni hjälper mig med detta!

Hisnande tankar...

Stod en stund utomhus igår kväll och tittade upp mot himlen. Runda skingrade moln rörde sig snabbt över himlen. En hisnande känsla kom när jag började fundera över hur högt upp dessa moln rör sig, och hur snabbt. Här nere på jorden står lilla jag under den övermäktiga himlen.

Sen betraktade jag månen som kikade fram då och då mellan molnen, åter igen kom den hisnande känslan om avstånden mella molnen och månen. Mig och månen. Avståndet är för långt redan här för min tanke.

Därefter betraktade jag de små stjärnorna bortom månen. de stora Solarna ute i universum. Tanken försökte att snudda vid universums oändlighet, men den tanken blir så totalt ömöjlig, obegriplig att den gör nästan ont.

Och så åter till mig själv. Lilla jag. Min familj, mina grannar, mina vänner. Tänk att vi får leva under den allsmäktiga himlen. I den oändligt stora tillvaron, för stor och för mäktig för vår tanke.

Och mitt i detta allt studerar vi den lilla vitsippan som slår ut sina blomblad och uppskattar dess skönhet och fantastiska förmåga att bli så vacker! Tänk att vi ser den i det stora världsaltet! Tänk att vi får uppleva att uppleva och leva i denna världsövermäktighet! Och minns vi att se på resten av vår omvärld med samma entusiasm? och på våra medmänniskor? Förstår vi nån gång hur stort själva livet är?

Visst blir tanken hisnande? Visst blir vårt egna liv så hisnande och fantastiskt?

Ibland snuddar tanken vid mig, och hos dig antar jag, men den blir allt för stor för att vi ska kunna förstå ens en del av hela dess skönhet och värde.

Qi andning för alla!

Vaknar till ännu en dag av sol!

Har planer på att dra med mig Karin ut på Qi andning idag.

Vi har också pratat om att dra igång Qiandnings-träffar i parken eller gamla verket i sommar. En gång i veckan, kostadsfritt förstås, för alla som vill vara med.

Qi är ett annat ord för energi, enkelt uttryckt. Andnigsövningarna ska hjälpa flödet att strömma fritt. Enligt taoismen föds alla full med Qi, men för var dag som går förlorar vi en liten del. Alla krav, regler, normer och principer m.m. rutar in oss och bygger oss omedvetet.

I praktiken handlar övningarna om rätt andning. Att andas med djupa andetag ner i magen. Detta görs tillsammans med enkla rörelser. Rörelserna symboliserar fem element: trä, eld, jord, vatten och metall.  Efter ett andningspass känner man sig ofta helt utvilad och full av ny ork, energi. Detta är en övning som passa och väl behövs alla. Vare sig man är van eller inte. Dess enkla struktur gör också att man lätt lär sig övningen med hjälp av oss instruktörer på en gång!

Att lära sig andas rätt är livsviktigt! Våga kom och testa vad det ger dig!

Jag skriver förstås mer om detta när det blir aktuellt och informerar om dag och tid då


RSS 2.0