Nytrimmad hundflicka:)

signa

Nyklippt vovve:)

Nu är trimmern köpt. Har trimmat min pufftjej i nakenhundsmodell. Sååå himla vacker!
Sätter in en bild senare:)

Tr....

Inköpslistan är enkel. Allt handlar om TR......

TRumma
TRimmer till hundarna
TRäningskläder till Yoga/dans

(trumman är klar)

Var dig själv!

Var dig själv, så ska du bli dig själv.
det är det som är meningen:)

Livet är en teater så länge vi låter oss själva spela en roll.
Genom teater kan man aldrig uppnå det verkliga målet och meningen.
Genom att själv inta en roll
låter vi andra lära känna oss som en rollperson
och inte det sanna vi har - är!
Först när vi vågar visa världen vår sanna natur
kan vi uppleva äkta vänskap,
kärlek och lycka.

Se på dig själv utifrån: När spelar du teater? När blir du en roll andra förväntar sig av dig?
Jag tror att vi flesta känner igen det, enligt mig alla. Hur skulle världen se ut om alla påhittade roller försvann?
Känner du dina vänner? arbetskamrater? din familj, egentligen? Kan du hålla isär roll och äkthet?

Följ vägen!
Var dig själv!
Så ska vägen bli DIN väg.
Du blir den du är.

Frigörande dans

Har suttit ett par dagar och kombinerat musik.
Min tanke är att skapa en skiva med blandad musik för QI andningen.

Qi andningen är uppbyggd av fem element: Trä, jord, vatten, metall och eld.

Qi är (enkelt) ett annat ord för energi. Allt är Qi eller allt är energi. Qi är livskraft, livsande, den grundsubstans som människan och hela universum är uppbyggd av. Qi måste flöda fritt och genom att utöva Qi andningen ökar våra förutsättningar att finna lugn, balans och harmoni i oss själva. Så är i alla fall tanken!

Min tanke är att genom att lära oss andas rätt minskar våra risker att hamna i stress, instabilt hälsotillstånd, obalans i vardagen och livet.

Min skiva är tänkt att användas för frigörande dans. Där man går in och känner elementen med kraft och vilja! Det blir en slags genväg till förståelsen av elementets symboler och varande, och vidare en genväg till lyckandet av andningsmetoden.
 
Dans är ju jättehäftigt när den får upplevas i sin ursprungliga oorganiserade form! Ett underbart forum för min del i alla fall!

Vill du vara med?

Är full av inspiration efter helgen. Har så många projekt och tankar som rör sig i mitt huvud. Inte mogna än, men de rör sig....

Min första uppgift är att starta en mindfulness och Qiutbildning på tio veckor. Detta är en fantastisk hälsokur för själen! Något alla skulle ha chans att få testa!

Min utbildning kommer att förklara vad det innebär att leva i mindfulness (medveten närvaro). Vi kommer tillsammans att lösa uppgifter samt prova olika meditationer: medveten närvaro, chakrameditation, andningsankare och en trumresa! Vi kommer att prova Yoga och så klart går vi igenom Qiandningsövningar vid varje träff!

Att jag vill visa så många olika former av meditation och stillhet är för att vi alla är så olika. Allt behöver inte finna alla i smak. Därför vill jag visa fler varianter så att man själv kan välja vad man tycker känns rätt för sin egen del!

Min tanke är att utbildningen kommer att kosta 60 kronor per gång eller 500 kronor för tio gånger, och då ingår material som arbetsuppgifter, information, CD-skivor och 2 DVD skivor!

Är du intresserad av att testa? skicka ett mail, ring eller skriv i min gästbok:)

Tao Te Ching vers 2

Alla i världen känner igen det vackra som vackert.
Häri ligger fröet till fulhet.
Alla känner igen det goda som godhet.
Häri ligger fröet till ondskan.
Därför att varande och icke varande skapar varandra.

Hemma igen!

Har haft en underbar helg. Verkligen gått igenom Qi andning, Taoism och  Yin o Yang.
Vi har dansat indiansk dans, frigörande dans, gjort Yogaövningar, klangmeditationer och en trumresa! Wow! Vad mycket man hinner på en helg, men jag är ganska mör nu känner jag....:)

Kommer att dela med mig en massa från kursen längre i bloggen!

PS hm....ja.... och en sak till...... Nu har jag köpt mig min trumma:).....


Qidax

Nu ska jag packa. Försvinner till Västerås på Qi utb. fre-sön. ska bli skönt att ladda lite energi och ljus, bli serverad med mat, meditera, andas och lyssna till föreläsningar. Skingra tankar, ta hand om sina egna. Bloggar så klart på måndag igen:) 
                                                     
PS GRATTIS TILL KÖRKORTET SUSANNE! DS

2 årsdagen

För två år sedan idag satt jag på sjukhuset med min mamma.

Hennes sista andetag, tungt, rosslande, besöker mig ibland.
Idag är det starkare än nånsin.
Sorgen tar alltid nya tag, nya riktningar.

Världen blir så fattig när någon som du försvinner.

På väg igen....

Imorgon åker jag iväg till Västerås på qi-andningsutbildningen. Tågresan tar visst tre timmar till Västerås så jag är glad att jag får resesällskap den här gången.

Hade tänkt att packa idag, men får det inte gjort.... Har ingen lust just nu.

Egentligen är det typiskt mig.... När jag planerar en resa eller utbildnings som nu, längtar jag jättemycket till att få åka. men precis innan jag ska iväg skriker hela min kropp : NEEEJ Vill INTE!!! 
Precis som en trotsig treåring blir jag.....Mest handlar det nog om separationsångest. Vill inte vara ifrån min familj....

Men innerst inne vet jag ju att det här blir kul bara jag kommer iväg. Dessutom är jag ju 100% säker på mitt val! Det är precis det här jag vill jobba med! Några utbildningar till och jag är redo att starta företag:) Känns som om livet står på min sida just nu.

Plockar in en liten mys-familj-bild på Lova och Misak.Ta vara på våren!

Dripp, dropp - dripp, dropp.... snön smälter bort med en enorm fart nu. Solen skiner och det regnade i morse...

Våren är den bästa tiden tycker jag. Små gröna skott som ruvar i den blöta jorden så sugna på att spräcka skorpan och sträva upp mot solen. Tänk den första tussilagon som stretar sig upp, sträcker nyvaket på sig, slår ut och speglar sig i solstrålarna.

Eller de nyanlända fåglarna som har färdats så långt, äntligen få slå sig ned, bygga bo och finna föda.

Ja våren sprudlar av sin energi och fantastiska rikedom av liv. Hela livet i sig blir så tydligt när man stannar upp och ser denna årstids enorma utveckling. Nästan som om jorden vibrerar eller rör på sig med så mycket energi att nästan ögat uppfattar det.

På samma gång blir livet så viktigt. Så onaturligt magiskt och obeskrivbart! Tänk vad fantastiskt att vi får vara med om det! Tänk att få vakna varje morgon. Känna hunger, längtan, glädje och beröring! Tänk att livet är så komplett och vi får uppleva det dagligen! Det är dessa gånger man förstår vad bortskämd man är med sitt liv.

Ta en stund och andas. Känn bara andetagen in och sedan ut..... Är det inte fantastiskt? I hela vårt liv har andningen funnits där och fyllt oss med ny syre. Ny energi och nytt ljus.

Precis som våren är också vi. Full av liv och kraft. Livet är den största gåvan vi någonsin kunnat få. men hur många gånger har vi tackat den? Hur många gånger lever vi det? Våren lever och dess kraft slutar aldrig skapa!

Våren lever alltid inom oss.

Ta vara på den!

Kortens magi

Idag fick jag  besök av kille jag inte träffat tidigare som jag lade kort på. Det är otroligt utvecklande och ger en helt ny förståelse till vad starka korten  egentligen är.

Dessutom hade han en mycket stark aura vilket hjälpte min läggning en massa!

Nu är jag trött men full av ny energi! Fantastisk start på en fantastisk dag!

Tack!Kråkdans?

Igår kom det smygande . Idag är det värre... Det är ryggen som strejkar.

Detta är återkommande problem, ofta till våren. Mitt fel att välja en tunnare jacka så att jag blir kall om ryggen. Men jag kommer i alla fall upp ur sängen forfarande, hoppas att jag blir bättre snart och inte sämre. Per liknar mig dock med en skadeskjuten kråka.... Så då kan ni förstå hur graciöst jag rör mig här hemma....

Tror det handlar om en smärre arvslänk dessutom.... Min pappa har ofta ryggbesvär och min syster har fått ärva missen med.

Hundpromenaderna är en mardröm när man har så här ont men jag har lindat några sjalar runt midjan för att få lite värme åt ryggen, sen gäller det bara att tänka på sina rörelser och strunta i att plocka upp grejer från golvet.....

Bara jag är bra till helgen är jag nöjd. Då ska jag till Västerås på Qi utbildning som inkluderar afrikansk-, indians- och frigörande dans......

Apropå fåglar! Har ni sett och hört alla vårfåglar som kommit tillbaks igen! Våren är sååå efterlängtad och välkommen hos oss!

Vårsol

Solen värmer och hjälper oss att förstå att vintern snart är över!

Vi har varit ute i Högbo idag. Vi älskar att vara där. Atmosfären och lugnet gör känslan så tidlös. Bara vara och fyllas på av energi!

Mirandas depression påverkar oss en massa. Men där ute kändes hon ändå ganska lugn. Det ger även oss tillåtelsen att andas. Vilket man behöver ännu mer under dessa perioder.

Har inte bestämt om Miranda ska vara hemma nästa vecka. Om det hjälper eller stjälper. Vill bara att hon ska må bra. Vi älskar ju henne så mycket för att hon är just den Miranda som hon är! Men ibland är det svårt att veta om vår kärlek hjälper eller ens når fram till henne. Ibland är det svårt att veta hur man är de bästa föräldrarna för henne. Men vi slutar aldrig kämpa, slutar aldrig testa nya vägar. Vi har ett livslångt projekt men hon har ett livslångt handikapp. Kan vi på något sätt hjälpa henne att hitta redskap för sin egen del så är det vår skyldighet och önskan att kunna göra det.  Hon är ju världens bästa tjej och berikar vårt liv så som bara ett barn kan göra! 

Önskar bara att depressionsperioden snart är över igen. 

Dagens Citat:

"...att skapa en ny teori är inte som att förstöra en gammal lada och i dess ställe bygga en skyskrapa. Det är snarare som att bestiga ett berg, få allt vidare utsikter, upptäcka oväntade förbindelser mellan vår startplats och dess innehållsrika omgivning. Men vår startplats existerar fortfarande och kan ses fastän den förefaller mindre och bildar en liten del av den vida utsikt som vi nått fram till genom att bemästra hindren på vår äventyrliga väg uppför berget."

Einstein

En ny teori kan bytas ut mot livet tänker jag. Och det är precis så jag vill du läser det. Hela livet är en helhet i skapandet av oss själva. Under vår resa formas vi. Och alla delar behövs för att vi ska nå de mål vi är ämnade för. Älska din utsikt och din plats. Acceptera din väg dit och att det finns en lika lång väg framför dig att gå.


Melatonin

Något har lagt sig i atmosfären. Kaoset tycks ha landat i vår familj just nu.
Dessa perioder kommer regelbundet, jag trodde det hade med en allt för sen kväll att göra från början, men tyvärr handlade det inte om den helt och hållet. Ävén om den bidrog förstås.

För ett par veckor sedan började vi med Melatonin behandling till Miranda. Detta ska ge henne en bättre sömn, eftersom hon är vaken eller går i sömnen så gott som varje natt. Sömnproblemen är något hon haft sedan hon föddes. Så visst tar vi tacksamt emot medicin till henne för att hon ska kunna sova bättre. Annars brukar vi vara lite försiktig med medicineringar av olika slag.
Malatonin är ett substans som vi har i hjärnan och som påverkas av solljus. Det  har ingen kemikalisk uppsättning utan är ett helt naturligt hormon. Dessutom ska medicinen inte ge biverkningar. Dessvärre tycks Melatoninet ge Miranda en hel del biverkningar som t.ex. huvudvärk, yrsel och illamående. Än så länge har vi inte sett att hon sover bättre heller. En natt gick hon i sömnen tre gånger och det är mer än hon brukar....

Vi hoppas att vi kommer in i en bättre rytm snart igen. Det är jobbigt när de små familjemedlemmarna i hemmet hela tiden slåss och bråkar med varandra om små saker......

Det gäller att själv ge en massa kärlek, tid och lugn. Det enda som faktiskt hjälper för att lindra dessa perioder, både för oss och barnens skull. 

Och hjälper inte medicinen inom en vecka får vi väl återigen välja bort ännu en medicin då.....
Jag avskyr att experimentera med läkemedel. Ännu mer när jag experimenterar på mitt barn!  Men jag inser också att om man hittar ett preparat en dag som hjälper en massa så vore det ju dumt att inte ha testat det....

Hur som helst. JA det påverkar en massa just nu..... och JA det är övergående.....

Lägger in en härlig SOMMARBILD! Vi är snart där nu!


Tillstånd: Kaos

Ett byte av rutin. En sen kväll för att barnen har så kul och mår sååå bra. familjen satt igår och spelade x box..... Lade sig inte förrens halv tio!  Vanligen lägger de sig sju här hemma.

Det räcker visst för att nästa dag ska bli kaos.....med tre ARGA barn....

Jag är inte heller riktigt i humör och det förstärker bara kaoset.... Som om man smittar av sig på nåt sätt.

Har galnat allt för många gånger den här eftermiddagen. Så ikväll blir det en tiiiidig kväll här hemma och så hoppas, hoppas, hoppas jag på att morgondagen blir bättre.

Nu ska jag iväg och hämta lite papper i Valbo som ska skrivas på, sen ska jag författa ett brev från föräldrarådet, sen ska jag ta den varma koppen te som hör min kväll till, sjunka ner i soffan och bara vara. Andas.

I morgon har jag lovat mig själv att det ska bli en bra dag! Så då blir det det:)Utmanad...

Det här med bloggande är inte helt enkelt.... Ibland blir man "utmanad".... Vågar inte annat än att anta utmaningen för det står inget om VAD som händer om man inte gör det.....

Cissi utmanade mig (hon ska få igen...:))

4 TV program jag brukar se
Melodifestivalen
Antikrundan
Seinfeld
Medium

4 saker jag gjorde igår
Besökte mammas grav
Handlade med Cilla
Lagade mat till 6 barn
Var på föräldrarmöte

4 saker jag längtar till
Qi andningsutbildningen i Västerås
Mindfulnessutbildningen som jag ska leda
Sommaren och allt som hör den till!
Stugan

4 saker som står på min önskelista
Trumma
Morgonrock
Nytt Sim City (mitt försvann)
Nytt Backpacker (gick sönder....)

4 saker jag tycker om att göra
Se
Höra
Känna
Vara

4 saker jag avskyr
Barnmisshandel
Barnpornografi
Djurplågeri
Ondska

4 saker jag åt igår
Havremjölk med musli
Kycklingklubba
Hemmagjort naturgodis
....hm....jag drack en massa kaffe också, men jag åt inget mer....

4 bloggar jag utmanar
Skollärarn (Robert)
Lina
Susanne
Änglaljus (Irja)

Grattis Mamma

Idag skulle mamma ha fyllt 62 år om hon funnits kvar hos oss.
Den här dagen är tung. Alla minnen gör sig levande ännu mer.

Den tionde mars vänder det! sa mamma jämt och syftade på vädret förstås. Hur mycket sanning det fanns i det påståendet frågasatte vi varje år:) Tyckte inte datumet var så pålitligt när det gällde vårens ankomst.

Nu har det droppat från taken och snön har smält undan två dagar. Men just den här morgonen vaknade vi till ny snö och kalla vindar. Tror det vände åt fel håll i år....

Oavsett vilket för jag traditionen vidare. Säger förstås till mina barn: Den tionde mars vänder det! då kommer våren!

Nu ska jag iväg till Sandviken och besöka mammas grav.

Grattis mamma på födelsedagen!
Saknar dig.

Tack

Tack alla mina vänner!
Tack min familj!
Tack alla som läser min blogg!
Tack för alla som skänker glädje,
i leende, gester eller värmande ord.
Tack alla ni som tror på mig
skrattar med mig, lever med mig!
Tack alla ni som släpper mig in.
Tack för att jag får uppleva det,
ha en plats och känna betydelsen.
Tack alla ni som berikar min värld.
Tack för att ni finns!

Lotusblomman

I morgon har vi meditationsträff igen. Hoppas att vi blir några stycken....förra gången (när jag var på utbildning) blev det inställt tyvärr.

Jag har planerat att visa en yoga övning som kallas lotusblomman där man öppnar sina chakran.
Har aldrig testat yoga innan jag fick testa den. Och den var stark! Passar perfekt innan en meditation tänker jag.

Har anmält mig till vidareutbildning också, men inte fått nåt svar. Det är en enorm prisskillnad på utbildningar har jag upptäckt, trots att innehållet är detsamma..... Därför ska jag vänta en stund till på svar innan jag anmäler mig till en annan. Men jag har inte så bråttom egentligen. Företagarplanerna ligger längre fram i tiden. Det handlar bara om att jag känner så starkt för att börja NU!

Otålig? Ja lite kanske....

Har iaf blivit tillfrågad om att sköta servering på hälsomässan den 24-25 april i Sandviken! (detta var lite smygreklam också för den som inte förstod...:)) Det ska bli jättekul! Hälsomässan är visst riktigt populär har jag förstått. PS sa jag att den sker på Valhalla....?DS

Nu sitter barnen spända av förväntan. Pappa Per har åkt iväg en stund. Han har lovat att komma hem med en annorlunda och mycket önskad överraskning...!

Hej Tomten

Lova vill att du är snäll.
Tomten är duktig på att dela ut julklappar.
Tomten kan göra duktiga grejer och sånt.
Jag har varit snäll när jag lekt med kompisar och så.
Jag heter Lova.
Jag önskar mig en RIKTIG häst.
Jag tycker om tomten.
Han är snäll.
Han kanske tycker det är tråkigt att vara själv.
Han kanske önskade att han var en människa...
...En tjej alltså!
Nu är jag klar.
Lova.

Det är ju bra att vara ute i gooood tid. Den där riktiga hästen snuvade ju tomten henne på fler julaftonar i rad. Trots att det  varit det enda som stått på önskelistan.....

Mars är mamma

Nu har vi gått in i mars månad. Det påverkar mig.

Den tionde mars hade mamma fyllt 62 år. I mars för två år sedan dog hon.

Detta inlägg är bland annat en ursäkt till mina nära runt omkring mig. jag känner själv att jag inte är riktigt närvarande just nu. Minnena tar liksom tag i mig denna tid på året. Snö som smälter och dagar som blir ljusare är så starkt förknippat med mamma. Det var hennes tid på året. I hennes dödsannons valde vi en bild på en tussilago. Hon sprudlade av samma energi som våren själv.

Jag känner mig inte ledsen på det sättet, utan mer i en bubbla, behöver lugnet åt tankarna och bearbetningen.  Den tar tid och den kopplar bort mig från vardagen en del men Jag behöver få vara här en stund.

Förlåt alla vänner och familj om jag är svår att umgås med nu. Det är inte alls av illa menat syfte. Jag behöver inte heller tröst, bara få gå igenom denna tid i min egen takt. Det helar mig.

Snabbspolning

Vill åter reflektera över tanken att det finns en mening med allt.... Det är dessutom spännande med sammanträffande, när jag just upptäckte den fantastiska samhörigheten i mitt liv hamnar jag framför en film som handlar om precis samma sak och bekräftar mina tankar!

Filmen jag så igår handlade om en indisk pojke som växt upp i slummen. En dag får han vara med i TV programmet "vem vill bli miljonär" och blir där en av de få som lyckas svara rätt på alla frågorna.
Pojken ifrågasätts, man tror att han fuskat, för hur ska en kille från slummen som knappt ens kan läsa, kunna svaren på så välutbildade frågor?

Sanningen är den att han inte alls fuskar, utan hela hans liv skildrar hur han fått kontakt med de olika svaren. Även de traumatiska upplevelserna kommer väl till pass när frågor kring det kommer upp.

Man behöver inte vara beläst för att uppleva livets stora frågor...
 
Alla upplevelser fanns där av en anledning, och en dag fick den indiska killen uppleva det konkret.

Som sagt, det finns en mening med allt. Jag har gjort en snabbspolning av mitt liv (innan filmen alltså) och då upptäckt vad viktig alla delar varit för att hamna där jag är! Min nästa utbildning och min företagsidé efter mindfulness utbildningen blir bara mer och mer självklar när jag speglar mitt förflutna!

Nu ser jag varför jag föddes i den familj jag föddes, varför jag växte upp i Jäderfors, varför jag gjorde det gymnasiumval jag gjorde, blev ordförande i de föreningar jag blev, haft de jobb jag haft och valt de högskoleutbildningar som jag gjort. Har inte förrens nu insett vad allt sammans går hand i hand. Det fanns en mening med allt. Allt var förberedelser inför mina mål i livet. Samlar jag all den kärlek, barndomsminnen, familj, tankar, känslor och upplevelser förstår jag hur viktigt allt är!

Världen finns där framför oss, var och en, vi behöver bara tacka och våga ta emot.

Testa själv! Det är ju jättespännande!


RSS 2.0