Ett annorlunda inlägg.....

Har just vänt upp och ned på barnens rum och vänt tillbaka det igen i en klar bättre ordning. Och någon har vänt upp och ner på min blogg också så jag kände inte alls igen mig när jag loggade in....Känns som en design ala 1800tal och jag tappade totalt varför jag loggade in och vad jag skulle blogga om....Jag har för mig att det var nåt viktigt...hm...

Eftersom jag är i ett förvirrat tillstånd överhuvudtaget nu så fixar jag inte förändringarna. De skulle ha kommit en annan tidpunkt.....På dagarna jobbar hjärnan på halvfart just nu och på nätterna i 210 km i timmen. har en drömperiod som är helt hopplöst uttröttande! jag har så mkt att göra och fixa med när jag sover så jag vaknar totalt utmattad! Tror att nåt ska bankas in i mig men ännu har jag inte fått grepp om vad.....

Valparna växer iaf och mår bra och har precis börjat att öppna ögonen och reser sig nu på alla fyra benen. Så stort att få vara med om och se hur så små liv växer och utvecklas i rasande fart för att en dag bli vuxna hundar:)

Och hela det här inlägget blev ju helt oviktigt och värdelöst dessutom.....loggar ut nu, vänder upp och ner på resten av rummen och hoppas att jag hittar hjärnan nånstans där under allt bråte.....

Under tiden kan du alltid kolla in hundarna på hemsidan! http://chinacinina.webs.com

Historien om judarna

Barnen och jag hade ett litet samtal på kvällen om hur den första människan och djuret kom till egentligen.

Jag berättade att det finns fler teorier och att ingen kan veta helt säkert hur det gick till och får oväntad hjälp av ett av barnen i min förklaring:

Barnet: Många tror olika. Det finns också de som tror att Judarna skapade de första människorna, men det tror inte jag.

Jag: Judarna?

Barnet: Ja vet du inte det???

jag: Menar du inte Gudarna?

Barnet: (tyst en stund)....ja...jo...gudarna kanske det heter.

Och detta barn ska vara barn till en kyrkovaktmästare och barnbarn till en präst....hm...Tror vi får öva en stund till på detta. (kanske bör tilläggas att samma barn en gång berättade för sina syskon att de första människorna på jorden hette Hans och Greta också....)


Sömnmedel och frukt

Idag har jag sovit igen en massa missade timmar, väl behövligt och jätteskönt!

I morgon är det den stora sprutdagen. Andra omgången av svininfluensasprutan till skolbarnen. Den här gången har jag varit klok nog att boka EN gemensamtid för mina barn, förra gången tillbringade jag hela dagen i skolan....

Lova har önskat sig "somningsmedel" innan sprutan. Jag sa att man inte får sömnmedel innan sprutor, det trodde hon inte ett skvatt på och tänker fråga syster Svante själv i morgon. Om det är så att det stämmer att man inte får ta lite somningsmedel så undrar hon om hon inte kan få lite frukt istället? Och jo då, lite frukt har jag lovat att köpa iallafall.

valparnas första dygn

I natt har jag sovit i källaren med Signa och valparna. Ville inte lämna dem det första dygnet eftersom det är som mest kritiskt då. Men Signa är duktig och valparna är fyra små kämpar som alla trängs för att hitta en tutt att dia ur. Signa vaktar dem och hanhundarna är helt fantastisk de också. De går inte ens ner i källaren, en instinkt antar jag, men beundrar dem för det också!

En helvit och en svart naken hane blev det iaf och en vit naken tik och en mörk pufftik med en bläs i pannan. Alla är vackert tecknade.

Barnen var uppe redan klockan sex i morse. Fylld av längtan av att sätta sig i källaren och iaktta de små liven.
Nu ska jag försöka få i ordning barnen och iväg dem till skolan vilket jag redan insett kommer att bli en kamp....De kan ju för sitt liv inte förstå varför man måste gå i skolan när man just har fått ett gäng valpar hemma. Själv har jag inte sovit många timmar i natt eller förra och planerar att lägga mig en stund när barnen är i skolan. Tror det behövs nu för allas trevnad.....

Ha en bra dag! Tittut!


Äntligen:)

I morse kom de. De efterlängtade valparna. Först kom två och vi trodde att det var klart. Men efter en timme kom två till. Tikmamman är fantastisk och gör allt rätt. Vi har bara behövt se på och hon har fixat alltihop. 3 nakna blev det och en Powder Puff. De små tuttar för fullt och deras mamma har somnat en stund. Supertrött så klart. Lägger ut de första bilderna här även om de är lite suddiga.
Resor på jordplan och andligt plan.

Idag står veterinär besök på listan. Efteråt ska jag försöka att sortera lite papper i pärmar. Inte min grej men glad när det väl är gjort!

Planerar för fullt till kursen i Lingbo i mars. Det är bara kul. Just nu arbetar jag med en reinkarnationsresa, som kommer att bli av ett annorlunda slag. Ordnar sådant nu eftersom jag inte vet hur mkt tid det blir snart med ett gäng valpar här hemma:)

Härligt är att vi fått in så stort intresse till kursen! Tror själv att helgen blir magisk med tanke på gruppen och innehållet.

ha en bra dag!


Blomstermeditation (eller en beroendes ursäkter....)

Jag har ett beroende. Det handlar om spel. UTAN insats förstås. jag är för snål för att en dag börja spela om pengar. Nej, jag pratar om spel på nätet, brädspel eller xbox.

Jag sitter visst inte heller jämt och spelar. jag kan behärka den.

men när jag väl börjar KAN jag inte sluta!!!


Nu har Susanne lurat in min i Kingfördärvet och hon och jag satt i två timmar och klurade ut ord i ett spel där det handlade om att under kort tid bilda så långa ord som möjligt. Det speciella med king är att man spelar mot andra spelmissbrukare ute i landet också! Och då blir ju det blodiga allvaret riktigt blodigt!

Nu har jag fastnat för ett spel. vet med mig att jag inte får trycka in mig på spelet eftersom jag sitter för länge då. Ibland gör jag misstaget och testar en gång, och en till gång och en tredje, fjärde, femte.....sexhundrasjuttiotredje osv....

men att spela för mig är att släppa tankarna. Det blir som en meditation i vilande. Med rätt musik dessutom är ju meditationen en vinnande ursäkt för att fortsätta klicka. bara en gång till.... Vi missbrukare är experter på ursäkter;)....Vågar du stå emot??


http://www.jesper.nu/onlinespel/tankespel/5518-flower_reaction/

Alla är lika olika

-Vi har nu gått in i kejsarinnans år, sa en vän idag. Fram med kvinnlig kraft!

-Månen är så stark nu, den försvinner på fredag och går sedan till att bli fullmåne, sa en annan vän. Månen symboliserar ju också kvinnlighet.

Två gånger på samma dag jag uppmärksammas på den kvinnliga kraften. Skapande och andlighet!

Jag är inte feminist. Har i tidigare politiska arbete nästan blivit bortvisad i min icke feministiska inställning. Det handlar naturligtvis inte om att jag tycker att det är okeej att kvinnor ofta tjänar mindre än män, hamnar på lägre stolar eller bortväljs på grund av sin mammafunktion i arbetsintervjuer etc.

Det handlar om att jag tycker att alla människor har lika värde, oavsett kön. "Ja men det är väl samma sak" kanske du tänker men nej, jag anser inte det. Jag tycker att debatten om feminism nästan blir fientlig mot männen.

Det handlar oftast inte bara om att jämställa könen utan det handlar om en kamp där man väljer sida. Inget blir jämställt av det tänker jag utan gränserna märks ut bara tydligare när man ens talar om jämställdhet mellan kön.

Med andra ord, när debatten istället heter "alla har samma värde och rätt" Istället för "Kvinnor kan" eller "Tjejer måste höja sina röster för att höras". Så blir det en kamp mellan kvinnor och män istället för ett givet samarbete som det borde vara.

Att kvinnan står för andlighet härrör jag till de gamla myterna och ritualerna. Där kvinnans sinnlighet står för andlighet. Det var inte helt ovanligt bland indianerna heller, i vissa stammar till och med en regel utan undantag, att shamanen klädde sig i kvinnokläder för att komma närmare andligheten.

På samma sätt har kvinnan i forna tider i naturreligionerna ärats för sin förmåga att skapa barn i sin kropp. Det är ju en gudomlig förmåga att kunna skapa människor och bara Gudarna och kvinnorna äger denna förmåga. Så de kvinnliga shamanerna fick utöva sina krafter ännu mer under menstrationen eller graviditeten för att de i det ögonblicket var som mest gudomliga eller nära gudarna.

Kvinnlig kraft betyder så andlighet i mitt perspektiv och skapande kraft! Kombinerat eller var och en för sig.

Så idag gör jag något kreativt har jag bestämt! Viger nog eftermiddagen till pärlor och smyckestillverkning:)


Tillfällighet eller inte?

Vargjakten delar upp Sverige i två läger. Ska de jagas eller inte? Åsikterna går isär.

Samtidigt i Höör får man problem med vargflocken i en djurpark. De lyckades rymma och har nu avlivats.

Tidningen skriver:

" "Egentligen började det hela redan i torsdags", berättar Johan Lindström, djurparkens djurförman i ett pressmeddelande.

"Två unga hannar hade lyckats gnaga upp ett litet hål mellan varghägnet och kronhjortsfållan. Vi lyckades få in dem i hägnet och laga hålet. Det är väldigt svårt att få vargar som börjat ta sig ut att stanna kvar inne i hägn, men efter några dagar med förstärkt tillsyn började vi tro att det hela trots allt hade löst sig till det bästa", förklarar han. "(SvD)

Visst är det egendomligt? varför ville de absolut ut just nu? Kände de på sig något? Att djur känner på sig naturkatastrofer är bevisat många gånger, men kan de ha kännt på sig detta? (Den pågående vargjakten) Antagligen inte.

Vad handlar det då om? Konspiration? Är rymningen fejkad för att staten ska skrämma upp även våra svenskar i södra delen innan de tar ställning? Antagligen är det inte heller så, utan en tillfällighet åter där livets händelser om och om igen förvånar oss med sin magi.

Men visst har jag ställt lite grubbel med detta inlägg? Visst är det egendomligt? var det verkligen en tillfällighet? Döm själv.;)


Känd från TV

Pratade med min syster igår om våra barns fascination av kändisprogrammen på TV. Och vad det kommer få för följd i framtiden....

-Titta där är ju han! säger barnen och pekar på löpsedeln in till affären. Han som blev känd i Lets Dance!!!
Och ja det är ju just så de ser på de gamla kändisarna som legat i bakgrunden en tid. Som tex Stefan Sauk, som gjort flertalet filmer och är en fantastisk sådespelare enligt mig. Gudrun Schyman som ÄR vänsterpartiet i mina ögon fortfarande som i år är med i Lets Dance. Eller Mikkey Dee eller Rafael Edholm i Kändisdjungeln, för att inte tala om kändisarna på slottet med namn som: Meg Weatergren, Tommy Körberg, Kjell Bergqvist, Siw Malmqvist osv.

Vi funderade lite på när de en dag blir vuxna och sitter med sina barn och berättar:

-Jonas Gardell han vägrade spela fiol på slottet så han kommer man ju ihåg. Gudrun Schyman hon gjorde debut i Lets Dance men var inte så duktig på att dansa, Mikkey Dee han levde en vecka i djungeln med andra deltagare men det var bonden Nils-Petter som vann det hela, han var känd sen tidigare i Bonde söker fru, så han har varit med i fler grejer. Programledaren däremot David Hellenius han är jättekänd han har ju gjort både Lets Dance och Kändisdjungeln, Idol programledare och så har han haft en massa humorprogram själv också. han har varit riktigt stor barnen, hans namn ska ni lägga på minnet! 

....Visst kan vi väl ändå konstatera en sak att kändisar idag är inte längre är riktigt vad de en gång har varit.....

Energi-arbete pågår;)

Den senaste tiden har jag arbetat mycket i energier. Lyssnar inåt, uppåt och kommunicerar på andligt plan. Där har jag min själsvän också att dela tankarna med. Känner ännu ett växande och utvecklande och möter nya delar hos mig själv och i andevärlden.Som alltid i den andliga utvecklingen finns där alltid mer att lära. mer att se, känna, höra och förstå. Ett givande och tagande i all kärlek och fullbordande samarbete. Ibland får jag känna mig som en duktig elev och ibland blir jag slagen på fingrarna:) ofta när min analytiker tar över eller min vetenskapliga forskare som också vill övertala mig om motsatsen. Det spelar egentligen ingen roll hur mycket jag försöker att förneka, jag blir tillsist överbevisad än hur jag gör. Budskapen från andevärlden är raka, enkla och okomplicerade. Det ligger bara i den männskliga naturen att vilja krångla till allt som känns annorlunda.

Att arbeta andligt är hur som helst utvecklade. Oavsett hur man utvecklas, så ger det ändock kärlek. man ska dock inte tro att alla som utvecklar sig andligt blir självklara medium. Det handlar om att få en kontakt med ett universum utanför vårt eget sinne, utveckla ett samarbete och utveckla sin egen styrka, självläkande förmågor, kärleksbringande till omvärlden och att låta öppna sina ögon för den fantastiska skönhet livet har att erbjuda oss. Att meditera i kärleksljus tyst för sig själv helar kroppen oavsett om du söker andlig kommunikation eller bara en stunds stillhet. Att lyssna inåt och höra sin egen röst ibland minst lika helande. du bär själv också så mycket visdom du inte alltid är medveten om. I meditation har du tillfälle att lyssna till den en stund.

Det kan ju inte bli mycket bättre än så! Ändå är det så få som vågar tro eller ens vågar prova. Många skakar på huvudet, hånskrattar kanske och rusar sedan vidare i sitt liv med så brått att de aldrig ens hinner upptäcka livet självt som de just för stunden befinner sig i.

andlig utveckling är i mina ögon så mycket mer än många tror. Det handlar helt enkelt om att våga vandra upp för sin inre trappa utan att behöva hålla sig i räcket. Att våga tro på sig själv och upptäcka hur kärlek kan läka, hela, delas och öppna nya vägar i livet.

Som sagt: Bättre än så kan man väl ändå inte förvänta sig att få ha det:)


wwwoorrwwhhggurruurr

Skriver. läser, letar, vrider och vänder, skriver ut, skriver om, funderar ett tag till, skickar vidare, skickar om, börjar om. Handlar om kommande föreläsningar jag ska hålla som finns påbörjad i huvudet och nu ska ta form på papper. Däremmellan är jag mamma och hundägare också, matmor, städerska, konflikthanterare (till minifolket i hemmet) , telefonist, uppslagsverk, diskare, hundbajsplockare, tvättare och dörröppnare.

Idag behöver jag inte fundera på vart jag ska stoppa tiden. den liksom fyller sig själv. Gör allt till tonerna av delfinsång så att jag håller lugnet på plats. och det hjälper faktiskt. Jag går i slowmotion här hemma...Tror delfinskivan blir en perfekt meditationsskiva iaf....men i hemmet blir det lite segt....

Om du trots detta inte förstår riktigt vad jag vill komma fram till i det här inlägget, så kolla in bilden en stund, medan du fantiserar fram delfinrop och barnrop, samtidigt som du föreställer dig universums storlek, oändlighet och att det inte finns nåt slut. så känner du snart en liknande känsla som jag gör idag och just försökt beskriva.....;)
Natursjälar

Jag önskade mig lite mildare väder och klev upp till ännu bistrande kyla idag. Man ska önska sig varsamt sägs det. Genom att önska oss något vi inte har är att erkänna att det fattas oss och då kan vi inte heller vänta oss att få det. Är det så? Jag ska dela en liten historia om detta, hämtat från Louise Hay:

"En man boende i norra Mexicos bergområde berättar:

Det hade inte regnat på evigheter, den värsta torkan i urminnes tider. En vän, som är Indian frågade en dag om han vill följa med till en plats där huden mellan världarna är mycket tunn så att regnet kommer igen. Mannen tackade självklart ja och de gick iväg. En lång bit upp i bergen gick de, över svår terräng och värmen gjorde dem ännu tröttare. 

Tillslut kom de fram till en plats där någon byggt en cirkel av stenar. Indianen berättade att cirkels byggdes för så länge sedan att ingen längre känner till vem som gjorde det.

Indianen tog av sig skorna och gick in i cirkeln. Inne i cirkeln tackade han och hedrade förfäderna. Sedan stod han bara där tyst och blundade en stund.

Sen klev han ur cirkeln, satte på sig skorna och sa: nej nu är jag hungrig, ska vi gå hem och äta.

mannen som följt med indianen frågade: Skulle vi inte be om regn?

-  nej om jag bad om regn skulle det aldrig regna. Så fort vi ber om något ska hända har vi redan erkänt att  saknas nu.

-  Om du inte bad där inne i cirkeln, vad gör vi då här?

-  När jag blundade kände jag hur det känns att stå barfota i leran i byn, efter allt regn. och jag kände lukten av allt  regn som rinner ned för väggarna på husen i byn- Sedan kände jag hur jag sprang i säden på åkrarna som växt sig högre än mig av allt regn. Och sedan tackade jag för allt regn som redan fallit."


Vi har så mycket att lära av naturreligionerna tror jag. I det civiliserade samhälle vi idag befinner oss i har vi glömt bort vad livet handlar om. Först när vi lever sida vid sida med naturen kommer vi att kunna ta del av livet på ett sant sätt. Först då förstår vi begreppet om en plats där huden mellan världen är så tunn att vi kan kommunicera med den.  

Vi är ofta för avtrubbade idag för att se själsslöjan i naturens skönhet. När vi betraktar blomman så ser vi i vilket skede den är, outslagen, i sin fulla prakt eller snart vissen och förbi.

Vi ser sällan blomman som en del i livets skapelse, precis som du och jag är,  med dess verkliga skönhet och form och sin unika skapelse som just Den blomman vi för stunden betraktar.

Allt liv har en själ tror jag och naturfolket låter dessa själar uppfylla existensen lika väl som vi människor tillåts att uppfylla den. Först den dag vi i västvärlden kan uppleva detta kommer vi att börja ta mer hand om skapelsens alla former. Om den dagen kommer vill säga. Först den dagen kommer vi att upptäcka hur skört, vackert och sammanflätat livet är och kommer att känna otrolig vördnad och tacksamhet över att vi får ta del av det och den.
God morgon!

Barnen sover. Jag dricker lite kaffe och letar information om något som jag kom på i natt. Visst är det så att man alltid får de bästa idéerna när man sover? Jag får dem ofta till mig i form av drömmar. Den här gången ruskade drömmen om mig ordentligt igen och jag satte mig som sagt direkt här vi datorn för att kolla om drömmen funkar att verklighetsgöra. Och jo då, det här blir nog precis så bra som jag tror.

Men, men tillbaka till morgonen och vad den bär med sig och det är den stundande morgonpromenaden med hundar. Termometern visar på 25 minusgrader här, helst hade jag sluppit den idag, men det är bara att dra på sig täckbyxor o raggsockor och trotsa kylan.....Tycker gärna att det kan bli lite mildare väder snart igen.....

God morgon på er iaf. Hoppas ni får en bra dag!

Själv är vi bortbjuden på mat idag. Det känns superlyxigt:)

Mormor Gråter

Idag har vi gjort i ordning en julskinka.

Trots alla hemska nyheter om grisarnas missär hade vi mage att inhandla TVÅ julskinkor i år.

Det är med blandad ångest man äter de där tuggorna. Och så är det ju så himmelskt gott så man bara måste ta en bit till...och en bit till...och en bit till.

Fröjden och smakupplevelsen störs en aning och när man efteråt sitter mätt är det ännu svårare att känna sig riktigt belåten. det är då som jag inte kan låta bli att tänka på Jonas Gardells gamla teater "Mormor gråter". En sketch som jag tycker är så fantastisk rolig, och ännu mer när man ser honom live göra den själv, som jag fått uppleva vid två tillfällen dessutom. Här följer ett utdrag ur den, apropå julskinkan....

(Lite senare i köket, den sista scenen. Kalle Anka är slut och man sätter sig vid bordet för att äta.)

MAMMAN: - Jaha, nu passar det att äta. Nå, sätt sig allesammans, nu när maten blivit riktigt kall. Hoppas att ni är nöjda allesammans nu när ni har gjort mig så ledsen. Jag menar, här har jag stått i timmar i köket, här har jag varit vaken hela natten för att allt skulle bli så bra, men hugg för er bara, tänk inte på mig, säg inte tack. Varför skulle ni säga tack? Vem har någonsin tackat mig? En sån tanke! Gör som er far, se så girigt han tar för sig av skinkan! Allt jag kan tänka på är att denna skinka en gång satt på en lycklig gris! Allt jag kan tänka på är att denna skinka en gång satt på en lyckligt hoppande och skuttande gris som förnöjt grymtade och bökade i jorden! Allt jag kan tänka på är att också denna gris hade en mor som bar honom i sitt sköte. Vad allt drömde väl inte denna grismor att hennes barn skulle bli, vad allt hoppades hon inte, vad allt utstod hon inte...

FIA: - (börjar gråta) Jag vill inte ha nån skinka! Jag vill inte ha nån skinka! Jag vill inte ha nån skinka! Jag vill bara ha grönsaker.

MAMMAN: - Jaså, nu duger inte maten längre. Det var just snyggt. Så snällt av Fia att spotta sin mor i ansiktet på själva julafton.

Vill du läsa hela teatern? Klicka här!

Valpar väntas den 19 januari

Välkommen in på min hemsida: http://chinaconina.webs.com
Olika sätt att se är det fel?

Livet ter sig aningen märkligt ibland men tids nog ser man ju meningar i allt som sker.....eller....?

På morgonen har jag läst om vulkanen Galeras utbrott och om en flicka som efter 19 år hittades i djungeln där hon levt bland aporna, precis som Mowgli. Jag har läst om beboerliga hål på månen och om en pappa som mördat sina tre döttrar. Jag har läst om mordet på 18 åriga Nancy och om kidnappningen av den fyraåriga flickan. Ibland tvivlar jag kring om allt verkligen har en mening. Vissa saker känns inte så.

varje dag matas vi av nyheter om mord, våld och fattigdom. Varje dag flyttar vi in en liten sorg av händelserna i vårt hjärta och låter dem stanna där och göra oss påminda då och då. Som om de gnager och ständigt viskar tyst till oss att de sker och att vi inte gör något åt dem....

Ibland funderar jag över om nyheter gör oss människor något gott egentligen. Visst är det bra att hålla sig uppdaterad om vad som sker men ibland vore det skönare att inget veta. Det här handlar väl om att skydda egot antar jag, slippa känna otillräcklighet. Men det är som om trycket trycker på lite fel ställen ibland.

Vi matas av nyheter som bygger upp vår verklighet och våran värld. Så mycket av det vi tänker och gör grundar sig just på det som andra skrivit och sagt. Alla har vi så olika verkligheter. Ingen är den andres lik. Och allt beroende på uppväxt, miljö, massmedia, skolor, läromästare osv osv.

Även flickan i djungeln har ju sin verklighet, och för henne är den lika sann som min verklighet är för mig och din är för dig.
Det är just pågrund av detta som vi människor ibland gör så elaka saker mot varandra eller tycker så olika om saker. Därför att vi har så svårt att acceptera att andra tror olika.

Se bara på hur religioner startat krig i världen och hur båda grupper verkligen sett sig som de goda i kriget. Båda sidor är ju goda. Bådas verkligheter är ju sanna. Men det är lätt att döma andras verklighet när den inte passar ihop med sin egen.

Döm inte en annan människa innan du gått 100 mil i dennes mockasiner.


Feer som en del av verkligheten?


Asperger

Min dotter har som ni säkert förstått asperger syndrom. Ett handikapp som inte syns på utsidan men plågar insidan. Varje dag är en kamp. Varje dag är så stor att den oroar, stör och påverkar på ett destruktivt sätt. Vissa dagar är naturligtvis arbetsammare än andra och just nu befinner vi oss i en längre period av detta illa mående. Jag skriver oss eftersom det påverkar hela familjen på ett eller annat sätt.

 Tårarna är många och faller ofta mellan skrikattacker eller självdestruktiva utlopp. Att lugna henne är som att strö salt på såren. Att tillrättavisa eller avleda minst lika svårt. Det enda man i stort sätt kan göra för att hjälpa dessa gånger är att visa sitt eget lugn, hålla sig på en fast punkt och alltid vara tillgänglig och visa att man älskar trots alla emotionella slag, svek och hårda ord. Det är det enda vi, åtminstonet, sett att vi kan göra och för den skull inte sagt att det är lätt.

 Vi låter bara oss vänta in tiden som det tar, alla tvångstankar och ticks som rituellt måste genomgås i varje steg vi tar. Alla avbrott och attacker som gör att vi inte kan planera vår dag eller ens gå från hemmet just nu.

 -Jag vet inte varför jag bara gråter, säger hon. -Det är som om tårarna ska ut bara.

-Och min röst bestämmer att jag ska skrika, inte jag, men det blir också bättre när det fått komma ut,
säger hon.

 Den största skillnaden mellan människor med diagnoser och människor utan är nog just det att vi utan lärt oss från tidigt att bara bita ihop, stänga in och förtränga alla känslor. Man gråter inte hur som helst. Skriker absolut inte, och visar aldrig känslor öppet inför okända.

Medan barnen med diagnos inte kan bita ihop på det sättet utan de bubblar över till sist och måste få ut sig allt för att gå vidare.

Frågan blir ju då. Vem är egentligen friskast av oss?

Borde inta alla få gråta och skrika ur sig emellanåt för att bli av med känslor man inte vill ha kvar?


2010 en myt och verklighet

Nu gryr den första morgonen 2010, det förgågna året dog i och med nyårsraketerna och in kom det nya året med nytt ljus, hopp och infallande önskningar.

Det är iaf så vi firar det och tanken är god även om jag tror att vi behöver några fler nyår under året i så fall att rensa av oss lite skräp och ta nya tag. Enligt gammal myt är årets första dag starten på hela tillvaron. och att  tiden blev "utsliten" under året. Ju fler dagar som går ju mer utslitet blir året.

I början av året var tiden full av kraft och mening (detta blir extra logiskt om man kommer ihåg att för de flesta folk så började året vid våren, då livskraften var som starkast i naturen), men under året så slets den kraften ut. Och då var man tvungen att på nytt ladda tiden med kraft, genom att börja ett nytt år. Det är från detta sätt att se på tiden som fenomenet "nyår" kommer.

Kaos blir ordning. Världen återskapas som i tidernas begynnelse. Mitt i skapelsen står vi och blir del  av den. Vi har alla förutsättningar just vid denna tidpunkt att ta vilken väg vi vill. Lyfta ett nytt projekt, skapa ett förhållande eller bygga ett bo. Vi är mitt i skapelsekraften vid tolvslaget, redo att ta del av hela världens frukter. På tolvslaget blir vi nya människor, i det nya året och allt det som skett i det förra året existerar inte längre utan läggs bakom oss i glömska.

Ja, än idag i vårt civiliserade samhälle firar vi detta nyår och ger löften inför kommande år och lyckönskar varandra inför det nyskapande året! Så gamla anor och ritualer vi för vidare och tar till oss omedvetet eller medvetet för att fira in det kommande året.

Håll med mig om att vi människor gott skulle kunna ha ett nyårsfirande en gång i månaden.

Tänk vilken fart det skulle bli på skaparkraften, produktionen, glädjen och lusten  hos oss människor då!

Vilka möjligheter vi skulle skapa oss!RSS 2.0