Tillbaks efter helgen!

Tack alla ni som var med på min Mindfulness och Qi kurs i helgen! Tack för all härlig energi, kärlek och värme ni bjöd med er av! Hoppas att ni känner er minst lika fulladdad som jag! Och Tack för alla fina kommentarer, samtal och respons. Och tack för gåvor och tack för att ni finns! Hoppas att vi får ut minst lika mycket under tioveckors programmet!

Till er som är sugen att testa på Mindfulnesskurs i höst hör av er! Planerar eventuellt en endagarskurs då för nybörjare, samt en återträff för er som redan gått den!

jag lägger förstås ut mer information på hemsidan Nina´s Wachipi!

Det är HÄRLIGT att leva MINDFULNESS!


En dag kvar

En dag kvar till Mindfulness och Qi-andningskursen. Gör klart det sista idag. Vi ser ut att bli en liten grupp, antagligen mitt fel när jag böt datum. Men man lär sig ju alltid något av sina misstag! Dessutom kanske det är en mening med att vi blir en liten grupp. Det är i allafall så jag väljer att tänka! Tror vi får en toppenhelg! 

Idag ska jag ut till lokalen och rigga upp musik (läs Per riggar åt mig....)  och ställa i ordning material och utrustning. Sen ger sig familjen ut på stugan över helgen. Hoppas för deras skull att solen tittar fram i helgen.

Nästa vecka ger vi oss iväg igen ut till stugan hela familjen, och stannar så länge vi bara känner för. Det är semester! Och det behöver vi allihop!

I höst planerar jag att hålla fler kurser. Bland annat en lika som jag håller denna helg! Håll utkik på hemsidan!  Klicka här för att ta er direkt till hemsidan!

Men innan jag kommer ut med utförlig information (de nämnda på sidan just nu är förslag och blir om intresse finns!)  Innan jag lägger ut mer och utförligare om dessa tänker jag först ha tre veckor bara av att vara med min familj!

men jag dyker förstås upp på bloggen då o då;)

Är allt och alla med nu?

Idag har vi varit på Parkbadet i Sandviken. 18 gånger påminde jag barnen:

"Har ni badkläder med er???"

"JAA"
svarade allihop.

När vi betalade in oss säger Miranda :

"Mamma jag har inga badkläder med ju....." 

Efter att ha köpt nya badkläder till henne gick vi i allafall in och badade. Hade jättekul. David höll  på att drunkna en gång annars gick det hyfsat bra, trots vågmaskiner, rutchbanor och vattenvirvlar! Alla tre åkte i allafall med i bilen hem!

Somnar nog ganska ovaggad till sömns ikväll......(Nu pratar jag om mig, inte barnen, de ser helt oberörda ut av dagen trots att Per tog med dem till stugan och badade på eftermiddagen också)

Nu är det bara två dagar kvar till kursen och jag tror faktiskt att jag har det mesta klart! Några skivor kvar att fixa bara och lite mathandling. Ser verkligen fram till helgen som jag tror blir supermysig!

Oj oj....

Oj oj oj.....skulle behövt en ekonomikurs innan jag ordnade MF kursen....Ekonomikursen för min egen del......

men jag får nog tillbaks en massa energi efter helgen av att träffa alla vänner och det är ju betalt nog!!!

Spöken i garderoben....

Jag har dansat mig svettig i källaren på morgonen. Sätter ihop övningar till MF kursen och så måste jag ju testa ALLT på mig själv först så jag vet att det funkar. (räkna nu med allt jag testat som INTE funkat, så förstår ni hur mycket jag testar på mig själv....)

Vi har haft Cillas dotter Elin här i natt och hon har varit med mig en stund i källaren nu på morgonen. Hon tittade något misstänksamt på mig....Tyckte att det här med att se en vuxen dansa helt hysteriskt för sig själv tidigt på morgonen såg lite annorlunda ut..... Jag förklarade förstås att jag sätter i hop musik till en Må-Bra-Kurs! Och då var hon helt med på noterna igen, för det där med må-bra och kärlek och sånt är ju alla Cillas barn EXPERTER på! Dessutom var jag ju tvungen att ändra hennes bild av mig....dels pga att jag berättade spökhistorier igår när de skulle sova så jag fick täcka för alla läskiga "hål" i rummet innan de kunde somna......

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig....man gör en "Glady's". Ett stadigt citat i min familj......Hänvisar till en gammal ESC sång där Glady´s var med och shejkade loss lite oväntat och förutsägbart....

Semester!

En vecka kvar till MF kursen och nu är nog alla anmälningar här, tror jag. Sex personer är anmälda och jag hoppas att alla kommer. jag har satt ihop ett riktigt tufft program, en massa härliga övningar. som kommer att sätta fart på en hel del.... fast positivt så klart!

Idag skiner solen. Den ska jag ta vara på! Per och Rebecca har gått på semester nu, så nu är äntligen hela familjen ledig! Vi hoppas på att kunna vara ute på stugan så mycket som möjligt.

Igår följde Lova med på försoningsfest i Sandviken. Miranda, david och jag gick och badade med Mia, nya killen, Annie och familjen Jonathan. Ett gäng barn som var radarpar när vi bodde grannar, höll ihop hela tiden, och hittade på så mycket kul tillsammans. kul att kunna återföra dem ibland.

Jonathan vill ha med sig David till Grekland i höst....Mycket svårt för hans mamma detta förslag....men jag ska så klart fixa ett pass till honom. Det är ju inte varje dag man bjuds på semesterresa till Grekland!                                                                                            DAVID

Livet är så rikt!

Tack för all rikedom jag har! Kärlek, vänskap. glädje, värme, omtanke, familj och liv!

Tack alla ni som gör livet så fantastiskt soligt med er närhet!

Och Tack alla ni som besöker min blogg, förstås!

Sömnlös natt...

Her legat sömnlös i natt. Somnade först i fyratiden på morgonen. En massa oro i kroppen. Nåt sade mig att en släkting hamnat på sjukhuset. Blev irriterad på mig själv att jag inte kunde sova p.g.a fantasispöken. Tänkte på mormor. Men hon är ju frisk som en nötkärna. Helt ologisk oro.

I morse ringde min syster och berättade att mormor ligger på sjukhus sedan igår kväll. Hon har brutit lårbenshalsen.

Bada

Idag väcktes vi av Susanne som kom med två kassar barnfilmer, kläder och skor. Samt ett "Sagan om ringen"-spel. David och Lucas sitter nu ute på altanen och spelar spelet för fullt med helt egna regler. Många coola grejer i förpackningen! Vilken kul morgon!

Vi träffades som bestämt i Bovik, syskon med barn. Jättemysigt hade vi! Och barnen lekte ihop från första stund! Trots att det var såå längesedan de träffades nu. känns så fantastiskt att träffas allihop. Det blir allt för sällan sedan mamma försvann. Hon var liksom den i familjen som höll oss ihop och såg till att vi sågs mer på ett otroligt varmt och vårdande sätt. Att få se träffa sina syskon med familjer är så uppfyllande och glädjesamt på så många vis. Svårt att sätta ord på hur viktigt det här kändes för mig.

Idag ska vi träffas igen och bada tillsammans. Vi har nio barn tillsammans. En varsin kille och två flickor alla tre. Precis som vår egen syskonskara!

Miranda följde med min syster hem i natt och sov kvar hos dem. Det är jättekul för henne. Ett av det bästa hon vet.

Jag har kollat lokalen i Bovik igen. Det är stor plats utanför för Qi andning dessutom som jag hoppas att vi kan göra där. Det är något visst med att göra Qi andning utomhus. Allt beror förstås på vädret i vanlig ordning. Att göra Qi andning är att sätta kroppen i vaken vila. Efteråt känner man säg ofta uppiggad som om man tagit en liten tupplur. Om alla fick möjlighet att lära sig att andas rätt tror jag att vi skulle minska antalet utbrända jättemycket. 

Idag har dock många arbetsplatser och företag insett hur viktigt detta är. Och även hur viktigt mindfulness är. men det skulle behövas ännu mer. Hoppas utvecklingen fortsätter att gå så positivt framåt. Vi människor behöver verkligen släppa en massa snart om vi ska orka bära oss själva genom resten av livet. 

Kusiner och kurser!

Hoppas idag på att min bror med familj kommer och hälsar på oss. De bor sedan en massa år tillbaka i Hälsingland och det blir tyvärr alltför sällan vi ses.

Om de kommer har vi planerat att grilla ute hos morfar, med syster och hennes familj också, och eventuellt bada om vädret tillåter.

Barnen längtar jättemycket till att få träffa kusinerna också! Det är rikt att ha en stor släkt!

Just nu vräker regnet ner....men antagligen är det bara en kort regnskur, så som sommarvädret är mest just nu. Lova är ute i regnkläder men barfota. Det är ju trots allt sommarregn och det är ibland ganska mysigt när det är korta skurar.

När jag väl åker ut till Bovik ska jag passa på att inventera lokalen där kursen kommer att hållas 25-26 juli. Anmäl gärna om du vill vara med då! Kommer att ge många utvecklande övningar bl.a påfyllnadsmeditation, inre röst meditation, vägledningsmeditation, Sång, dans och andningsövningar! Om du mot förmodan missat....så har jag en hemsida...!:) Klicka på länken! Nina's Wachipi

nej jag är inte sååå korkad, Susanne!

Jag hade ju absolut skaffat nya gummiband.....
 
OM DET FANNS SÅ TUNNA ATT KÖPA SOM MAN KUNDE TRÄ DESSA PÄRLOR PÅ!

Men det finns det garanterat inte. Pratar alltså om putteputteputteputte små pärlor med ännu mindre hål! T.om. fiskelina krånglar......

Gillar dig i massor ändå....:)

Pärlor var det tänkt att handla om......

Igår köpte jag en massa pärlor på leksaksaffären, 25000 pärlor för att vara korrekt, till mig själv, barnen valde såklart andra leksaker också. jag vill pärla mig fina armband. Till min stora besvikelse upptäckte jag att gummibanden som låg i förpackningen för att pärla på var för STOR! Omöjligt att trä pärlorna på det tjocka bandet.
 
Vem konstruerade den här förpackningen? Hur tänkte tillverkarna när de kombinerade innehållet egentligen? Hur många barn har fått en sådan här förpackning i present och insett att de inte kan använda pärlorna???

jag är ju iallafall vuxen och kan acceptera att jag köpt 25000 pärlor i onödan, men visst blev jag besviken. Hur besviken många barn blivit kan jag bara gissa.....

industrin är så ofantligt stor att själen och känslan tappats bort helt och hållet. Nu pratar jag inte bara om pärlor utan allt vi konsumenter köper överhuvudtaget. Anledningen är förstås vårt stora materiella behov som bara blir större och större med tiden.

varför växer det materiell behovet så fruktansvärt?

vad är det vi människor ersätter med materiella ting?

Tänk om vi istället skulle testa att byta ut de materiella inköpen till att ta hand om oss själva. Ge och ta emot kärlek, värme, vänskap, insikt, egentid och harmoni. Hur skulle våra liv se ut då?

Kanske skulle vi få kontakt med våra känslor och önskningar mer......jag tror det i allafall.

Hur som helst så blev det inga nya armband för mig. Och det var ju egentligen det som det här inlägget var tänkt att handla om:)


Ändringar....

Jag har gjort ändring i MF-kursen. Anledningen är att 2 redan anmälda män har svårt att vara med senare, vilket gör att jag faktiskt måste välja de som gjort en riktig anmälan i första hand.

Nu har jag hittat en lösning jag hoppas passar alla. Där en planerad kurs ges igen lite senare men kostar lite mer, eftersom två grupper gör att kostnaderna blir större och jag annars går i minus! Alltså fortfarande självkostnadspris!

Men det känns alltid tråkigt att behöva krångla mitt i ett planerande, Jag tappade lite fart och kontroll av allas önskemål tyvärr och visste ett tag inte hur jag skulle kunna hjälpa alla!

Har förstås lärt mig något av detta också.

Tack alla mina solstrålar som besöker min blogg! Känns så härligt att ha så många läsare!   
      

Det här VET ju jag......?

har gått i en snårskog en tid. Allt jag tagit mig för har bara rasat av olika anledningar. Min tro på mig själv har varit botten. har viljat stänga ned alla mina projekt, som jag vanligtvis brinner för.

Så stannade jag upp igår. Funderade över om jag verkligen vill ha mina negativa tankar och en tilltrasslad vardag. Bestämde mig för att jag visst vill fortsätta med det jag verkligen vill! Och att jag visst kan! Att jag får! och att det ger mig en massa tillbaka!!!!

Så fort tanken vändes från allt negativt jag spritt ut till att tänka positivt vände en massa. Plötsligt dök det upp små ljusglimtar som växte till vackra soluppgångar!

Om man sänder ut negativ energi blir ens liv negativt och svårt. Sänder man ut positiv energi blir livet ljust, enkelt och positivt!

Det här VET ju jag,
det här förespråkar ju jag,
och ändå lyckas jag hamna där ibland ändå..... Ibland kommunicerar hjärtat och tanken lite bakom ens rygg tror jag, det är sådana gånger det är bra att göra ett inhopp och förmedla mellan dem båda!

Nu förstår jag varför jag gör det jag gör! Nu har jag insett igen vad viktigt det är att känna lycka!

Och ibland är det ju lite som Alfons farmor säger. "Det är bara bra att ha lite tråkigt ibland, då blir ju det roliga så mycket roligare!"

Tack alla ni som hjälper mig att göra mitt liv till en soldans!

Vissa går till kyrkan idag, medan andra.....

Ibland är det lite tråkigt att ha en sambo som jobbar i kyrkan. den här helgen är fullaktiverad med fler dop ett bröllop och musikkonsert. Vilket gör att han jobbar i stort sett hela helgen..... hade kommit på en massa andra saker vi kunnt göra istället.....

Ja ja. vi får göra det bästa av helgen ändå, med andra ord: David leker och leker med killmaffian på gården. Miranda spanar på killar med bästisen Monja. Lova bor PÅ mig. Hon är den enda som har problem att hitta på sysselsättning faktiskt. Zorro trånar efter grannhunden som löper och småhundarna är där jag är...Precis som Lova.

Utomhus är det så vackert nu. sommarängar av hundkex, kärringtand, rödklöver, vitklöver, några midsommarblomster och prästkragar. Det är en njutning när naturen brinner av alla färger tycker jag. Dessutom har vi rabarber kvar att skörda, kanske ska Lova och jag ge oss ut och plocka blommor idag och baka en rabarberpaj? Bättre lördag än så kan man väl inte ha;)

Här kommer en bild på två av mina favoritkillar!

sol, bad och stugbilder!

Sol och bad precis som det ska vara! inget problem att leva i mindfulness när vädret är så här!

Lite problem har jag dock att få barnen att förstå att dagarna tar slut också trots att det är varmt och ljust hela kvällarna. Igår satt de och åt kvällsfika halv tolv på natten.... Vi som brukar ha så bra rutiner annars, vart tog de vägen? jaja de har ju trots allt sommarlov, det får vara så här ett tag. även om kvällsfika halv tolv absolut fick bli en engångsföreteelse....Eller har jag plötsligt lovat för mycket nu igen?

  Det här kortet är taget ute i Högbo, men eftersom jag har skrivit en massa om stugan den sista tiden så passar jag på att lägga ut lite färska bilder på den från helgen när vi var där. Vårat paradis och våran energikälla!
RSS 2.0