Meningen med livet

Idag har jag suttit hela förmiddagen och försökt skriva ned alla idéer jag har i huvudet. Det är alltid skönt att sortera upp lite ibland, även om jag själv har koll på det just nu så känns det skönt att teckna ned det för att själv släppa tankarna en del på det.

Idéen kommer från en tanke jag fick om hur vi kan arbeta fram ett redskap när vi betraktar vårt liv, arbete, förhållande, familj, graviditet osv. ur en opartisk vinkel och på samma gång kunna ge det en annan vinkel så att den blir lättare för oss att acceptera. Det är det här jag kommer att berätta en del om den 20 september och dessutom har jag skrivit ordning övningar till dessa tankar.

Redskapet ger oss en psykologisk bild av meningen med livet, inte helt olik Jungs idéer om den kvinnliga mognaden som han för i tre steg. Min metod däremot passar så väl kvinnor som män och är dessutom sammakopplade med chakrana och kundalinin, som löper parallellt med våra chakran.

Känner mig själv fylld av förväntan av att få dela det här med fler och bolla fler tankar kring systemet.

I dessa möten lär jag mig som allra mest!

Så känner du någon mer som är intresserad av att följa med den 20 september så hör av dig till mig! Än finns många platser kvar att fylla!

VÄLKOMMEN


Födelsedag

Idag har jag fyllt år, vissa (iaf Johanna) tror att jag fyller två gånger om året. Om det beror på att jag ser hiskligt gammal ut eller bara har urtrista födelsedagskalas vet jag inte riktigt;)

Hur som  helst har jag blivit bortskämt uppvaktad idag!

Tack tack tack alla ni! Jag är så rik tillsammans med er!

Att fylla sina luckor...!

Lördagmorgon. Solen tittar fram och Fugelsang kom äntligen iväg till rymden. Som vi har väntat!! Iaf barnen:)

Imorgon fyller jag år, kanske är det därför mamma gör sig påmind hela tiden. Det kommer i perioder den sorgen och längtan till att bara få krama henne eller sitta och prata en stund tillsammans. En mamma är ens mamma oavsett hur gammal man blir.

Igår kom i alla fall mitt efterlängtade paket på posten, med sötvattenpärlor, wire, tänger och stenar. Ett mycket dyrt paket att hämta....men jag har redan förstått hur mycket det var värt sina pengar. De här pärlorna är konstverk var för sig och jag får åter igen använda min kreativa och skapande del av mig som jag gömt undan en tid. Hade nästan glömt hur fantastiskt det är. Och det här är mycket enklare än att plocka fram staffli, palett och färgtuber.  

Vi har nog var och en av oss en hel del tomma luckor att fylla, de flesta helt omedvetna, eller så tror vi att de har mindre betydelse än de har. Det är ju fantastiskt hela livet i sig att vi alltid har valet att fylla dem om vi vill! Det finns inget som begränsar oss i det. Förutom de undanflykter vi själva skapar. Där är vi duktigare än nåt!

Ha en fantastisk dag och passa på att fylla dina luckor med något du önskar idag:)


Mamma och Mike Landon, Gävle 1963


Att ge kärlek åt alla utom sig själv.....

Vad gör man när ens barn har dåligt självförtroende? Min sötaste pojk är övertygad om att han är ful. Han gömmer foton som finns på honom och vill för allt i världen inte vara med på klassfotograferingen på torsdag.

Dessutom skäms han över sin längd, och det stämmer ju att han är kortast i klassen, men det är svårt att förklara att det inte har någon betydelse.

Miranda var en fantastisk storasyster ikväll och hjälpte mig fantastiskt mycket när David grät.

Hon berättade att den kortaste killen i hennes klass är den coolaste killen där, och att tjejer kommer att bli störtkär i David för att han är klart snyggast här omkring!

Miranda har asperger och skulle enligt alla lagar och regler inte klara av att tänka ut så tröst-fina ord, men den här lilla tjejen tänker inte sluta att bryta alla tilltänkta regler. Hon är en inom psykiatrin olösbar gåta, för min del är hon en ängel på jorden, som är så mycket högre svävande än oss andra att hon inte riktigt hänger med alla principer och modeller jordbor har skapat, och så stolt att hon fick födas i vår familj;)

David skäms också över att göra fel och det sätter ju förstås en massa press på honom i skolan. jag hoppas att han växer och förstår hur klipsk, fin och älskvärd han är!  Ja David är ju familjens hjärta säger vi, för han är proppfull av kärlek våran kille och sprider kärlek åt alla håll.

Klipsk är han också:

"mamma jag kom just på en sak! 99+99 är 198! Det är ju jättelätt men drar ju bara bort en från hundra hela tiden. Alltså blir 98+98 196! och så kan man ju göra hela tiden!" David började i klass 1 för en vecka sedan.


Herman vår nye gäst.....eller jäst...?

Vi grillade hos farmor på lördag. hade jättemysigt, dock fick det mig att inse att min mage
inte fixar kött alls längre, ska verkligen försöka bli så mycket vegitarian jag kan fortsättningsvis.

På lördag kväll åkte vi ut till stugan. Det var dags för den årliga LYSKVÄLLEN. En kväll när alla
 som bor på eller runt storsjön tänder marsaller. facklor och små eldar. En supermysig tradition. 

På kvällen kom Karin förbi med en "Herman". En slags jäst kaka som jag ska fortsätta jäsa i tio dagar
innan den bakas....Dessutom ska jag dela med mig till fyra vänner av jäs-stank-smeten om tio dagar!
Så bäst att hålla er långt härifrån då. Haha:)

I veckan ska jag jobba lite med kursförberedelser. Måste hinna ut o affishera om det,
skulle vara tråkigt om det blir för få anmälda när jag har så mycket jag vill dela med mig av!
Är det någon som vill hjälpa till att ta emot affisher?Egen företagare

Okej då bär det av då. Nu väntar jag bara på papper som ska fyllas i sen är jag egen företagare. Känns jättespännande, ganska läskigt men samtidigt fullt av helt nya möjligheter och drömmar som kan uppfyllas.

Går det så går det. Går det inte så har jag ändå vågat göra något jag verkligen vill! Med andra ord kan resultatet bara bli vinst oavsett hur det går. Och det är en fantastisk känsla:)


Jag har en ännu bättre bra idè!

Har varit dålig att skriva här ett tag nu. Det händer så mycket nu att jag missat att uppdatera bloggen då och då. Mest är det en massa idèer och tankar jag har och jobbar med. Nya projekt slår rot och jag ger dem all min näring just nu.

Dessutom har mina tre söta barn börjat i skolan, och alla har en massa nytt som händer där jag som mamma behövs lite extra.

Cilla var hit idag med två stooora kassa kläder till barnen, och det var så behövligt och jättekul att få, både för mig och barnen. Dessutom fick jag en massa företagarcoachning och lite nya tankar. det behövdes minst lika väl!

Rebecca har varit hos oss några dagar iaf och det är jättemysigt. Hon börjar i gymnasiumet på måndag. Vart tog tiden vägen....? Hon ska gå estetiskt precis som jag har gjort. Det tycker jag hon gör helt rätt i. Gymnasietiden och valet av estetiska programmet i skolan minns jag bara med massa glädje! Tror Rebecca också kommer att gilla det!

Men vad jag egentligen skulle skriva om rebecca är att hennes kompis gjort en sång till sin mamma. Det är så vackert och jag grät naturligtvis så jag höll på att tappa andan.....Men jag önskar att fler får höra den. klicka på länken:)

Min älskade mamma.

En miniatyrvärld av naturens skafferi!

Tänk om vi vuxna kunde se på världen med samma fascination som våra barn. Tänk vad mycket vi skulle upptäcka då och vad spännande och fantastisk den skulle bli att leva i!

Miranda har byggt en miniatyrvärld ute vid stugan. David och Lova hjälpte till att binda utsmyckningen.


Matförråd


Sovplats

Bebissängen


David


Lova

VÄLKOMMEN

 Chakra dans och meditationskväll

Musiken har varit en del av människans natur i urminnes tider.
Rytmen och tonerna kan öka vår inre   
utveckling  och vårt psykiska mående när vi lär oss ta in dem och låter oss ta del av dem. 


Välkommen på chakra dans och meditationskväll
.


20 september, kl 15.00- c:a 20.00

     
 100   kronor   sista anmälningsdatum 1 september

Vi gör meditation, chakraöppning, dans, mantra och ljudmeditation, (minst 5 deltagare)


En del nytt

Idag åker familjen iväg på "inför skolan inhandling"....Det är ju bara en vecka kvar nu. Gymnastikkläder, bänkpapper, skor, mappar och pärmar......

Det här sommarlovet har bara försvunnit tycker jag, fast det är väl ett gott tecken på att det varit bra!

Jag tror att alla barnen börjar bli lite nervösa också, det är en del nytt för alla!

Miranda byter klassrum.

David börjar i ettan! i Storskolan.

och Lova börjar på sexårsverksamhet....(tror att hennes fröknar väljer att gå i pension efter det här året....)

Vinkade just av lilla Maya också som ska på sin första dag på dagis i Forsbacka!

För mig blir det nog också en massa nytt! Men det skriver jag om en annan dag!
Ha en fantastisk sommardag allihop! Passa på att njuta av grönskan o solen:)Solnedgång i viken.

Lova ÄLSKAR mjölk....

man skulle nästan kunna påstå att hon är uppväxt på enbart mjölk. Vi tjatar lite på henne att hon Måste dricka vatten när hon är törstig. Men hon har inte förstått varför, när mjölk är gott. Inte förrens idag....:

Mamma det är ju bra att dricka vatten ibland, då tappar man liksom smaken så man slipper tänka på mjölk hela tiden!

det är ju himlans krångligt att koncentrera sig på en massa lekgrejer när hela hjärnan tänker på mjölk jämt....

Hon är ju ganska klok min tjej. Och här drar jag runt på kurser för att lära mig mer om mindfulness när jag har barn som redan är experter på den här biten:)


Sommar igen!

Nu är vi hemma från Svartön och Stugan igen. Man känner sig sååå lortig o trött varje gång man kommer hem, men det är ändå en härlig känsla.

Barnen har badat mest hela tiden. Vi har paddlat kanot och solat, läste en del och spelat Kinaschack! Nu står vi i kö till duschen hela familjen, det behövs ju, dessutom är det ett bra tillfälle att kolla igenom kroppen efter fästingar.

Lova fick sin inbjudan till förskoleklass idag. Jag som är helt hopplös på att gråta, grinade så klart en skvätt, medans jag läste för henne. JAG HAR BARA SKOLBARN NU!!!???? Mina små bebisar.....

jag uppdaterar just nu  "Kommande Kurser" på hemsidan.  Kolla gärna in:) KLICKA HÄR! 

Furuvik

Igår gjorde vi en Furuviksresa eftersom den stod högst upp på önskelistan hos barnen. Vi hade jättemysigt! I år var barnen så stor att de åkte alla karuseller utan mig (förutom skeppet) och de här barnen är tuff! Tack o lov hindrade en del längdgränser dem att åka en del karuseller, åtminstonet Lova.....

Vi vann en massa choklad igen också! Miranda är perfekt att låna om man vill vinna på chokladhjul!

Misak våran nakenhund gjorde så klart succé också. Barnen tyckte att det var mycket roligare att titta på honom än djuren bakom stängslen. Nästa år funderar vi på att öppna lilla Furuvik här hemma och ta 160 kronor för att komma in och se Misak! Tror vi kommer tjäna bra på den affärsidéen.;)

Idag ska vi ta en cykeltur ut till mormor i Valbo och efter det planerar vi att flytta ut till stugan en dag eller fler. Alla lovar att vi får lite sommar några dagar nu och då kan inte det upplevas bättre än ute vid stugan med bad och solstolar!

David och Miranda


Lova


David

RSS 2.0