Måndag morgon

Fredag till söndag tillbringade vi på stugan som planerat. har haft det lika härligt som vi förväntade oss! vattnet var varmt i viken. barnen har badat mest, håvat upp lite fiskar, suttit i hamocken och ritat eller bara myst på filtar på gräsmattan. Signa har simmat och badat och Misak tog sig en ensam tur ut i jollen..... Full av ny energi men med lätt sönderbränd hud är vi alltså hemma igen.

jag har också fått lite möjlighet att skriva meditationer, men mest har jag bara varit.

Klev upp tidigt i morse för att hinna skriva ned lite anteckningar på datorn så att allt samlas på rätt ställe. Ett virrvarr av anteckningar i mina block just nu......

jag har också gjort lite tillägg på hemsidan kolla gärna! Ninas Wachipi!

En fråga till alla kursare också! har alla fått utskicket i veckan? Om inte, hör av er!!!


Stugan, Mira, jag och tre vakthundar.....?

Imorgon planerar jag att åka ut till stugan över natten med Miranda och hundarna. resten av familjen kommer till oss på lördag till söndag. längtar verkligen ut dit nu men det är alltid så mycket annat på helgerna så det är svårt att få chansen. Per jobbar tre veckor till också, sen kanske det blir mer stuga om vädret fortfarande är bra!

Tyvärr är jag lite rädd för att sova där själv. Både för jordelivshulliganer på sjön och för de ojordelivliga oinbjudna....

Men jag har bestämt mig för att vara vuxen bara och fixa det! dessutom har jag ju tre vakthundar med mig..... Eller en i allafall. Signa. Hon anfaller allt! Misak gömmer sig nog i skogen tills faran är över och Zorro välkomnar allt och alla med hundpussar och svansviftningar......

Hur som helst tror jag innerst inne att vi bara får det toppen därute! jag tänkte ta chansen att skriva lite och Miranda brukar vara fullt sysselsatt att fånga fiskar och vattensniglar. Vi är ju lite ensamvargar både hon och jag. Trivs att masa runt i vår egen takt utan stress och krav. Bara lyssna, lukta och känna naturen.

Sätter in en bild på våran skräckinjagande jakthund! Och en härlig stugbild;)


signa


man behöver ju inte alltid vara snygg.....

Äntligen soool! vart är sommarkläderna.....? Får nog ta en reasväng den här veckan. Nåt snyggt måste väl finnas kvar?

Å andra sidan behöver man ju inte alltid vara snygg....Det kan mina malar bevisa som just nu tillverkat ytterligare en kull fula ungar. Närmare trettio malungar i akvariumet. Och till och med fiskarna ratar dem, ingen ser ut att försvinna, utan de växer och frodas.....

jag har suttit hela förmiddagen och förberett sommarkursen. Skrivit en ny meditation och klurat lite övningar. bara kul arbete förstås! Och givande!

Eftersom jag kommer in på det så ber jag alla mindfulnessdeltagare att SKICKA ETT MAIL till ninaswachipi@live.se, även om jag redan har er adress på andra ställen, detta för att minska mitt utskicksjobb framöver. Har ett utskick dessutom nu som inte alla kunnat ta del av på grund av att jag inte har adresserna till alla. Vill ni hellre ha det adresserat till hemadressen så tar jag lika gärna emot den adressen! men det är synd att inte kunna få ut information till alla.

Än finns ett par platser kvar också. Som måste tillsättas för att kunna genomföra kursen.  Hör er gärna för bland vänner och bekanta om någon är intresserad av att vara med! Det skulle vara en massa hjälp för mig!

Utvecklingen går framåt, åtminstonet för telefoner.....

Nu har jag lämnat Mira vi bussen som tar henne till leksand sommarland. Hon åker med skolan, men jag kan inte låta bli att känna mig orolig för henne.

Det är en tuff bit för en flicka med asperger att åka iväg på något så nytt och spännande utan föräldrar med sig. Men det är minst lika tufft för föräldern som nu sitter och bloggar att lämna sin flicka vid bussen utan att själv följa med! Måtte nu busschauffören köra försiktigt! Lärarna sköta sitt jobb! badvakterna på sommarland vara välutbildade! Klasskompisarna inte frysa henne ute igen!

Vet att jag är alldeles för mycket hönsmamma när det gäller henne, men kan inte låta bli, vi har ju trots allt en hel del i ryggsäcken sedan tidigare....

Hon har ju i allafall mobilen med sig så jag kommer att kunna ha kontakt med hene under dagen. Hur vågade våra föräldrar skicka iväg oss nånstans när vi var små? Då fanns ju inga mobiltelefoner på det viset....

Min pappa var dock tidig med mobiltelefon. Men på den tiden satt de fastkopplade i bilen. En stor enhet sattes fast mellan säterna och en tegelsten till lur med snurrad sladd låg på laddning i enheten. På den tiden kostade det också så mycket att ringa så att den BARA fick användas i akut nödfall!!!

Det glömde pappa att informera oss barn om.....

En dag när telefonen var upptagen inomhus och min syster ville prata med kompisar kom hon på idéen att gå ut i bilen och ringa. Hon kunde prata lääänge med kompisar..... Efter samtalet var det inte nådigt att vara pappas dotter.... han kunde bli jäääättearg....stackarn. Cilla alltså.

Ja ja utvecklingen när det gäller telefonen går iallafall framåt. Utvecklingen i familjen går inte lika snabbt. men nu för tiden bllir pappa nog mer sur än arg. men Cilla hon pratar fortfarande jääääättelänge i telefonen. 

Som mamma skulle ha sagt "Cilla hon kan det där med att prata hon...." 

MaskPlask....

Äntligen börjar vattenpölarna torka upp, så nu behöver jag inte rädda maskar under hundpromenaderna!

Rensar lite här o där

Mycket klag är det på vädret nu hör jag. Kan förstå besvikelsen. kalendern säger ju ändå att det är sommar nu...

För mig passar det dock utmärkt! Idag ägnar jag tiden åt att skriva spalter till mina föreläsningar på mindfulness och Qi sommarkursen. Jag har en massa i huvudet som jag vill få fram så nu benar jag upp allt en aning och skriver ner det i punktformer. Känns organiserat och bra! (mina mått mätt)

Dammsugaren står framställd i köket. det är bara att trycka på knappen och springa ett varv. Det kan vänta. Tids nog blir det gjort. Tio minuter efteråt ser det iallafall ostädat ut. En biverkning av tre barn och tre hundar som springer in och ut. men lite grus på govet har ju ingen dött av heller.  

Det du gör istället för ditt arbete
är ditt riltiga arbete.

Roger Ebert

Till alls som ska gå mindfulness o Qi sommarkurs....

Har jag ett meddelande till under fliken "kurser" på hemsidan.Ta dig direkt dit här:   Ninas Wachipi

Våga chansa!

Tänk vad mycket som man vill göra med inte vågar på grund av alla regler eller egna missbedömande i sin egen kunnighet.

Det känns otroligt häftigt när man väl går emot sin rädsla och bara gör det.

Det hände mig igår. Min guide sa till mig att slå igen alla böcker, eller lyssna till andra experter eftersom jag inte behöver det i mitt utförande. Han sa att "allt det där finns inom dig". Och att han samarbetar med mig genom hela processen.

Efteråt känns lyckan total! Jag lyckades! Jag kan! Och det uppnådde resultat.

Nu har jag startat ett arbete jag bara behöver vårda för att få att växa. varför väntade jag så länge på att testa detta???

Ett råd från mig är att våga göra det du vill, istället för att lägga ut hinder, som du inte ens vet om du kommer att stöta på. Gå emot rädslan! Testa det du verkligen vill! Våga chansa. Våga tro på dig själv!! Misslyckas man har man åtminstonet försökt och det är en härligare känsla än att veta att man aldrig vågade.

Mindfulness? Ja i högsta grad anser jag!


Stenålder eller dataålder....?

Skolavslutning på förmiddagen. Barnen går i ett långt tåg, efter Sverigeflaggan,  fram till kyrkan medan kyrkklockorna ringer. Jag gråter som alla år flodvis från dess att jag ser barnen, inne i kyrkan, genom alla uppträdanden och sist till "Den blomstertid nu kommer".

Detta medför inte bara att barnen skäms över mitt beteende utan även att jag aldrig riktigt ser hur uppträdanden eller barnen ser ut eftersom allt blir så suddigt och dimmigt när jag försöker skönja något genom tårarna.....

Efter avslutningen åt vi naturligtvis gräddtårta med jordgubbar!

Hur som helst så har vi iallafall sommarlov nu! En härligt bubblande känsla.

Efter avslutningen följde susanne med oss hem och fixade headern till min hemsida. Hon är så HIMLA duktig!! Klick, klick, klick på en sekund och hon har klippt ut, klistrat in, ångrat sig arton gånger och klistrat in igen! tjopp tjohej och det är klart. jag sitter brevid imponerad och säger "Lite mer glimmer vill jag ha...(KLART!) OJ! vad duktig du är! precis så" "texten lite högre upp vill jag....(KLART!) oj hur gjorde du det Susanne? hann du verkligen trycka på en knapp? Jag satt ju precis brevid, hur kunde jag missa det?" osv osv.

Hon tycker att jag är mindre begåvad på datorer än stenåldersbefolkningen..... Ändå satt ju faktiskt jag med en Commodore 64 när hon bara var bebis. Är ju näst intill uppvuxen med datorsamhället..... Åtminstonet kunde jag spela BMX och Slalom spel och sånt som fanns då....

Hmmm, men okej, hon är jätteduktig på det här, jag har inte en chans att tävla i det. Kolla själv, KLICKA HÄR

Vart tog min timme vägen???

Idag råkade vi sova över här hemma. For upp som en raket ur sängen, väckte david, fixade frukost, packade matsäck, ut med hundar iväg med David (precis i tid) hem igen, fram med frukost till Lova, rena kläder, iväg till dagis, hem igen, in i duschen, skrev ut affischer till gårdsfesten, tejpade upp dem, iväg till banken, ut med hundar.....osv osv

Av någon anledning ställde den oplanerade sovmorgonen till att jag lyckats jäkta mig igenom hela dan!! Som om jag tog igen den försvunna morgon timmen hela dagen! När jag väl satte mig nu framför datorn insåg jag att jag sprungit igenom hela den här dan utan att andas..... precis tvärtemot min livsfilosofi och tankesätt. vart tog mindfulnessen vägen ???

Ja ja, jag fick i alla fall ännu en tankeställare i hur snabbt man kan hamna i ekorrhjulet, den dagliga stressen utan att man ens hinner tänka på det. Undrar hur många gånger det skedde innan jag ens lärde mig tänka på hur viktigt det är att ta hand om sin vardag. Undrar hur många ute i världen som lever konstant i detta stresshjul utan att någonsin känna efter hur blommorna på marken egentligen doftar eller hur solstrålar kitlar och värmer eller hur äpplet smakar när man biter den andra tuggan....

men dagen hade ju förstås guldkorn också. Båda dock av materiell karaktär. Jag har fyndat och inhandlat 10 böcker. varav 6 var till mig. Jätteintressanta böcker som jag tänker frossa i den här veckan!

Det andra var ett akvarium, modell jättestor, som jag önskat mig. Tycker att det är så rogivande med ett stort akvarium både för vuxna och små. men de är så hiskligt dyra.... I kväll ringde en grannfru på dörren och frågade om jsg ville ha ett akvarium av dem eftersom hon visste att jag önskade mig ett.   

Tror att det var en mening att vi skulle ha ett stort akvarium helt enkelt. Sånt här händer ju inte varje dag;)


Lite ingenting-kraft!

En hel dag åt att inte göra nånting. Det är jätteskönt ibland. Bara gå omkring i varma kläder och raggsockor. och tillåta sig själv att vara.

Barnen har lekt med kompisar och Per har köpt en bil. Alla är nöjda.

I morgon är det EU val. jag ska rösta så klart! En gång i tiden stod jag utanför vallokalerna sådana här dagar. Det har jag slutat med nu... Men jag stod även in i det sista och motiverade människor till att rösta nej till Eu när det bagav sig, det hjälpte ju dessvärre inte resultatet då, men hoppet är ju det sista som sviker!
jag jobbar ju fortfarande med hopp om att kunna förändra världen..... men nu för tiden gör jag det på ett lite annorlunda sätt..... kanske blir man visare med åren trots allt eller så är jag bara hopplöst optimistisk och naivt hoppfull..... men jag är ju glad iallafall och brinner för mitt liv och mina idéer, och det måste väl vara huvudsaken och meningen med livet!

"- Vart ska vi gå? frågade Puh Christoffer Robin.
- Ingenstans, svarade Christoffer Robin.
och så gick de ditåt, och när de hade gått en bit, sa Christoffer Robin.
-Vet du vad jag tycker mest om på hela jorden?
-Nej, sa Puh.
-Att göra ingenting, sa Christoffer Robin.
-Hur gör man ingenting? frågade Puh, sedan han funderat på det en lång stund.
-Jo, det är när nån ropar till en, just när man ska gå ut: "vad ska du göra christoffer robin?" och man säger
"Å, just ingenting" och sen går man och gör det.
-jasså, sa Puh.
-Det är sånt där ingenting vi gör just nu.
-Jasså, sa Puh igen.
-Det är att gå och ströva och lyssna på allt som man inte kan höra, och ha det skönt." 

Och så är det ju precis. Först när vi gör ingenting upplever vi ju livet i sin fullhet. Smak, lukt, ljud och i själva ägandet och varandet. ibland är det bara bra att göra ingenting;) imorgon däremot ska jag göra nånting igen fulladdad av ingentinget!

Torsdag

Igår kom Mia och Annie hit och vi åkte ut för att kolla på lokalen i Bovik. Tack för hjälpen Mia!

Lokalen såg ut precis som jag trodde och gångavståndet till huset var kortare än jag tidigare trott. Perfekt!
Så nu är den också bokad och klar!

Idag ska jag arbeta med några Qi-övningar, och sortera elementen på ett fungerande sätt. Vill få så mycket som möjligt i ordning innan sommarlovet. Och idag när det regnar är det ju en perfekt dag att slå upp böckerna, arbeta vid datorn och dansa av sig en stund!

Tre veckor innan kursstart skickar jag ut ännu mer information för helgen, så alla er som jag inte har mailadress till vore det bra om ni skickar den innan dess!

Det finns också en plats kvar till kursen om ni känner någon som vill vara med! Kursinbjudan ligger ute på Nina's Wachipi!

RSS 2.0