en vanlig vardagsmorgon

Är tjejer mer omständig till naturen än pojkar. Eller är det bara ett problem hos oss? Här är ALLTID vardagsmorgonen ett kaos. Morgonen:

Per kliver upp först. Sätter på kaffet, väcker barnen och går ut med två hundar. 06.40 slår jag upp (tvingar jag mina ögonlocka att öppna sig) och hör ett skvalande ljud från övervåningen.

- vem badar, mumlar jag. Får till svar att det är David.

06.50 går jag upp på övervåningen bärandes min kaffekopp. Lova sitter inlindad i en filt och har satt på morgonbompan. David har torkat sig och klätt på sig byxor och tröja och letar srumpor. Miranda har rivit ut hela garderoben och vänt upp och ner på täckena i sängen för att spåra eventuellt fler klädgömmor där.

-God morgon barnen! säger jag. David har nu fått på sig strumporna. och svarar:

-Får jag åka till skolan nu?
-Nej inte än du ska åta frukost först. säger jag och letar på trosor och strumpor åt Lova. Lägger de brevid henne och förklarar att de ska hon sätta på sig.

07.00 brer en smörgås åt David som sitter nybadad och påklädd vid köksbordet och väntar hör samtidigt hur hela innehållet i skänken dras ut på golvet när Mira letar plattången.

07.08 David äter smörgås med leverpastej och dricker varm choklad. Jag har tappat bort kaffekoppen.
Jag ropar: Nu är det frukost tjejer....Vad är det som plaskar nu då.....? Lova badar. Jag går upp.

-Lova badar du nu? är du snabb som en leopard sedan då så vi hinner?
-Jaadå. Mamma kan du hämta en borste så kan jag borsta mitt hår med balsam....?
-okej. Letar borste....hittar bara en borste, den som mira använder.
-Nej den ska jag ha! Jag fixar faktiskt håret. jag ser hur plattången fräser håret på henne och gör det plattare och plattare.
-ok. jag letar borste på alla ställen de brukar vara hittar en tillsist i tvättkorgen (där brukar vi inte ha den).
Hämtar trosor och strumpor placerar dem på toaletten brevid Lova och ber henne ta på sig dem när hon badat klart.
David: Kan jag åka nu?
Jag: Nej inte än....

07.20 Miranda plattar håret. Lova sitter vid köksbordet vrålhungrig. Brer smörgås, värmer chokladen.
David kommer ner: Nu har jag bäddat sängen.
Jag: Tack, vad snäll du är.
-Får jag åka nu?
-inte än.

07.25.
-Miranda du måste äta nu!
-Vänta!!! Jag fixar håret!!
Lova sitter vid köksbordet och fångar chokladbubblor i koppen med en liten sked.
-Lova du måste äta av smörgåsen också.
-Ja jag ska bara....
David: Får jag ta med ett frukt?
Jag: javisst det finns äpple och banan.
David väljer och lägger i en påse.

07.28.
-Hej då säger David, sätter på sig hjälm och åker till skolan. Mira plattar håret. Lova har fått i sig en tredje del av koppen choklad med hjälp av en sked.

07.32.
-LOVA, (bestämt) ÄT av smörgåsen också!
- Jag vill inte ha gurka på.
-Ta bort den då. Miranda! Kom ock ät.
-VÄNTA!! jag fixar håret.

07.39 Lova har ätit fyra tuggor smörgås och är proppmätt säger hon.
-Jag måste ha trosor och strumpor. Säger hon.
-Jag lade ju dem i badrummet påminner jag.
-ja visst ja. Hon springer upp.

07.42
Lova ropar- De är borta!!!!
Jag går upp. Mycket riktigt de är borta. Jag misstänker vem som kan ha flyttat dem men glömt vart men väljer att inte ta den diskussionen nu utan drar ut lådan och letar nya trosor och strumpor. Så där ja. Jag hittar kaffekoppen som försvann, här uppe ställde jag ju den! Lova startar TV.n
-Åh nu är det ju Hurra för Kalle! Utropar hon.
-Vi hinner inte!!

07.45 Miranda äter en smörgås. Dricker juice. Lova letar kläder. Jag packa gymnastikpåsen. Tröjan är borta, hittar en annan. Det får duga! Går ut med Signa. Hon är alltid snabb på morgonen.

Tillbaka 07.52. Susanne har kommit och väntar i hallen. Mira väljer örhängen. Lova väljer hårspänne.

07.55.
-Vi MÅSTE gå nu!
Susanne stampar. river ut väskan i hallen. JAG HAR GLÖMT MITT SNUUUS!
Miranda: jag måste byta byxor.
Jag: Du hinner inte.
Mira: Jo de prasslar och kommer vi för sent så hörs jag.
jag: Du hörs ändå. Gå till skolan nu!
Lova: Kan du hjälpa mig med att sätta i hårspännet?
Susanne: Hur ska jag klara mig utan snus?????

07.58 Miranda ser sig en sista gång i spegeln:
-Ouuiiooåååå!!!! Jag har en lock!!!! Vart är plattången???
-Du hinner inte! Lova har gått ut.

07.59 Mira, Susanne och jag går ut.
-Lova du har choklad i hela ansiktet. Vi måste gå in och tvätta munnen först!

08.01 På väg till skolan.

08.05 smyyyger in i klassrummet. ursäktar i tusentals idag igen.....

Sanningar och nödlögner

vi har småflugeinvasion i vårt kök. små bananflugsliknande flygdjur som svärmar över allt som luktar, enligt dem, behagligt. Jag har gjort små flugbad med vinäger och diskmedel och hoppas att åtminstonet flertalet drunknar.

Miranda som är djurvän tycker att man ska vara snäll mot alla djur, och det har hon ju rätt i, men jag tycker att de här små flygsakerna faktiskt började att vara otrevlig först när de flyttade in i vårt hem och övertog vårt kök, åt vår mat och drack ur våra glas utan att ens fråga först.

Så till Miranda säger jag att jag bara bygger små blomflugsbadhus så att de får bada och ha skoj istället för att bara sitta på väggen och ha tråkigt. Mira har dock börjat bli för stor för denna nödlögn dessvärre....sådana gick ju alltid hem förut....

Måste tänka kreativt nu och hitta på mer vuxna nödlögner....eller ska jag helt enkelt bli vuxen själv nu och börja berätta sanningar för mina barn....?

Det betyder alltså att tomten inte längre får bo
i vattentornet, prinsessan i tornet i Gävle, vätten i frysen, att affären inte har slutat sålt de söta flingorna, att det inte alls sitter en GPS-tant uppe på en stjärna och berättar vägen, att diskfarbron inte sitter och diskar disken i diskmaskinen eller att sjöjungfrusar och annat festligt egentligen inte finns.....?

Kommande

Nu växer den nya lokalen fram. Lite åt gången. Dukar, möbler, doftljus och tavlor flyttar in allt eftersom. Och jag tror att det här blir riktigt bra. Lokalen har all potential det är bara den egna ekonmin som hindrar oss i inhandlandet.... men det får lov att ta sin tid.
 
När allt står klart startar jag verksamheten med olika evenemang och inbjudna föreläsare.(Anmäl gärna intresse redan nu för att påskynda start av just den cirkel som du är intresserad av.)
är du intresserad av att föreläsa eller berätta något för en mindre grupp som ryms inom "kropp och själ" kategorin så hör av dig!
Hör gärna av dig med tips på fler studiecirklar!

Under helgen har vi varit ut i skogen med hundarna och det är häftigt att se hur naturen byter skepnad för i stort sett varje dag vi går ut. Hösten är vacker tycker jag och ger oss tillåtelse att krypa ihop i soffan med raggsockor, en varm pläd och nykokt te utan att göra någonting:) Att göra just ingenting ibland är bra för själen tror jag;)

Igår kväll intog jag iaf min höst-te-och-pläd-skrud och kröp upp i soffan och såg Irene Huss på femman. Jag njuter av svensk film. En myskänsla med kända miljöer, språk och karaktärer. Och en mysig avslutning på helgen (som som vanligt gick en aning för fort....)Knutpunkten

Äntligen kom det efterlängtade telefonsamtalet!

Ikväll ska jag gå och titta på en ledig lokal i Forsbacka och är den okej så öppnar inom kort en träffpunkt i Forsbacka med studiecirklar, föreläsningar, meditation, massage, endagskurser, mindfulness, fikastunder, enskilda samtal eller gruppträffar med andlig vägledning och för en personlig utveckling.

Inte en dag försent i Forsbacka och välbehövligt tror jag!

Välkommen med fler förslag på vad som kan ske mer i den nya lokalen!

Mellan mossa och ljung

Idag har jag och pappa varit till Sandviken och höstplanterat på mammas grav. Det såg ganska övergivet ut vid hennes grav när vi kom dit, de flesta hade redan vinterfixat vid gravarna runt omkring hennes. Det var nästan så att vi hörde hennes röst när vi kom:

- Äntligen kommer ni! Har ni sett hur det ser ut här! Det här borde ju ha fixats för längesen!!

Mamma var ju mycket noga med vissa saker. Bland annat blommorna och landen i trädgården. Inte så att hon hade gröna fingrar ppå det sättet att det alltid var hysteriskt trädgårskatalogsnyggt runt hennes hus, men det var alltid städat och fixat i rätt tid.

Blomlådor och krukor skulle ut direkt efter järnnätterna och bären skulle alltid plockas av från buskarna, liksom äpplen och annat ätbart när de var mogna. Och ogräs skulle ryckas dagligen och gamla blomknoppar skulle tas bort direkt.

Jag är inte själv av samma sort. Jag njuter så av växtlighetens skönhet att jag knappy märker om gräset blir för högt eller vissa växter redan slutat blomma och egentligen ska plockas bort. Jag tycker ju att det är så vackert ändå! Ju mer grönt, ju tillväxtade former och ihop med alla olika färger blir ju bara vackert ju mer det är, med ogräs och allt!

Jag satt en stund vid graven och kände hennes närvaro bara för att jag själv ville det. Och jag log och tyckte mig se hur hon fnissade lite åt mig och åt pappa där vi redan blivit lite oense om hur ljungen och mossan skulle placeras.

Kanske skakade hon på huvudet, som hon brukade och fnittrade åt hur vi käbblade och krånglade och fortsatte lägga sig i...:gräv inte ner ljungen så djupt....varför klipper ni bort kärleksörten redan..vad har ni mer i påsen då? Mossa?? Ska jag ha mossa runt här också? ...vad har ni Nu hittat på för tok...!vad har ni plockat för mossa, det där är ju inte vitmossa det är ju renlav...men ni är ju ni å´....:)

rösträtt om man röstar rätt?

Satt som många andra svenskar igår och följde svt.s valvaka.

Resultatet förvånade mig inte särskilt mycket jag förstod att det skulle bli jämt.

Själv hade jag inte bestämt mig igår för vad jag skulle rösta på. Känns inte som om jag riktigt tror på nån framträdande riksdagspolitiker just nu. Känns som om de luras....Men jag valde att rösta med hjärtat med tanken främst på mina barn och nästkommande generationer. Det viktigaste vi människor står inför just nu är enligt mig den jord vi lever på och hur vi bör ändra vårt förhållningssätt för att rädda den.

jag tycker att det är tragiskt att Sverige är så missnöjda och rädda att SD lyckades ta sig in i riksdagen. Men jag tycker det är minst lika tragiskt att politiker valde att inte acceptera deras seger genom t.ex. Lars Ohly,s agerande att  vägra gå in i sminket medan Åkesson fanns där. Svenska folket har trots allt demokrati och rätten att rösta på vad de vill. Det finns en rädsla hos svenska folket och kanske en misstro för hela systemet. Vore det inte mer proffessionellt att fokusera på det än att rikta ilskan mot motståndarna efter sin egen valförlust....?

jag tror att det finns en mening med allt och hoppas att denna mening handlar om att politiker förstår hur missuppfattade de antagligen är av en stor del av folket, tillsammans med media som särskriver mycket om invandring och flyktingar. Svenska Folket är ju matad av det och få tar fram informationen på egen hand eftersom den serveras dagligen (dock alltid tolkad, återskapad och ibland färgad).

Kanske föds något gott efter detta val genom det som skett.

Som en kvinnlig talesman för ett av allianspartierna sade igår: Det går ju bra för SD ute på gatorna men vi får väl se hur det går för dem när de kommer in i riksdagens civiliserade rum.....

redan där tappar ju flertalet förtroendet för politikerna. Vi (folket) är alltså de ociviliserade som rör sig på gatorna och de civiliserade människorna i Sverige finns i riksdagen....oops;) Som sagt det finns nog en mening med allt som sker och denna gång har vår maktstyrelse fått sig en prövning som förhoppningsvis lär dem något gott och föder något nytt:)

Hsh så har jag äntligen skaffat en ny laptop efter att den förra for i backen. Denna laptop har t.om. webcam och det var vi tvungen att  utforska allihop:D


Svar på kommentar på facebook


Kommentaren lyder: "Skitsnack! skulle säkert någon säga! inte jag då jag vet att du inte ens har läst boken. Varför beter du dig som du gör...?"

Denna kommentar kom tidigare samma dag fast på annat ställe....:"Hej Catarina, vad jag kan säga är: Va, att du orkar?! I begynnelsen skapade <gud himmel och jord.. Det är ju preciis det du säger, men inlindande, i kommersiella ord..Vem går på det?" (samma person)

Eftersom jag tycker att det är spännande med så starka reaktioner känner jag att svaret passar bättre här där jag har mer utrymme.

På första frågan, som dessutom är kommenterad till min dotters publicerade dikt, vill jag påpeka att hon sällan läser böcker och har troligen inte läst den boken heller som du menar....Men jag antar att kommentaren är riktad mot mig så jag svarar för min räkning:

För det första är det ju lite oklart vilken bok du syftar till. Jag antar att du menar den heliga skriften och utgår från att det är det. Jag har läst bibeln, (men valt att inte tolka den eftersom jag anser att det redan är alltför många som gjort det....) om så för mkt lång tid sedan. Jag har läst utdrag ur Koranen, Bhagavadgitan, Eddan och Tao Te Ching.

Jag har samtalat med Gävles Imam ett flertal gånger om hans tro och lära, eftersom jag skrev D uppsats om myternas betydelse (islam kontra kristendom), samt en Chilensk shaman som var min handledare på högskolan bl.a, en doktorand i afrikas naturreligion, jag har växt upp medverkandes i baptistkyrkans barn och tonårsgrupper, haft internetkontakt med en judisk man boende i Israel samt gjort en två timmar lång inspelad intervju med en man som arbetar i Afghanistan (Röda korset) och var mycket insatt i trosbilden och samhället där. Fler av mina vänner och mina släktingar arbetar i svenska kyrkan.

vad jag tycker mig upptäcka är att alla de heliga skrifternas budskap är mycket nära varandra. Och jag tror att om du varit Imam, Rabbin, Shaman eller Buddist (m.m) hade du också fällt samma kommentar till mig. De talar alla om det goda, en högre makt, liv efter döden och människans plats i skapelsen.

Om du frågar mig ser jag mina tankar mest grundade i den naturreligiösa andan där jag tror att naturen har en läkande kraft, liksom kärleken och att vi människor bör leva i samklang med den.

Jag talar inte heller om någon gud eller några gudar eftersom jag väljer att se det som att det finns ett högre väsen. Jag tror på änglar och andliga väsen i olika former och på ett liv efter döden. Jag tror på tidigare liv och att det egentligen inte finns någon tid och rum och att livet har en mening och att det är som att lägga ett stort pussel där var bit har sin plats och bildar ett fantastiskt mönster.

Jag förväntar mig inte att någon "går på mina kommersiella ord", jag hoppas däremot att jag kan inspirera andra att finna sina inre tankar om sina mening och plats i skapelsen. Jag tror att den sannaste tron kommer inifrån och inte genom andras predikningar.

Och som jag sagt tidigare: Jag tycker att våra olikheter är den största rikedomen vi människor bär. Jag accepterar din tro, min tro och andra vänners tro när jag ser att den har en grund i dem/oss själva och bygger på kärlek. Sedan om någon väljer att kalla den högre makten för Gud, Allah, Buddha, Shiva eller sig själv spelar absolut ingen roll för min del bara man handlar i godhet och kärlek.

Fortsätter gärna denna diskussion med skribenten mellan fyra ögon istället för över nätet. Detta är alltså en inbjudan. Tycker nämligen att de skrivna kommetarerna känns fientliga och jag vet ju att du inte är en fientlig människa, men det är svårt att uttrycka sig i skrift alla gånger. Ser fram emot våra hädanefter muntliga samtal istället.


förmågan att...

... sätta ord på sina känslor....

.http://mimatokanona.blogg.se/2010/september/kanslor-finns-kvar-i-mit-hjarta-3.html#comment

<3<3<3

strålande stjärnor och glittrande tårar.

När jag var barn upplevde jag att allt var så enkelt. Livet var glädje, bus och lek fyllt av härliga dagar med spännande grejer! Det är väl en självklarhet att det ska vara så när man är barn, dessvärre upplever jag nu i vuxen ålder att den inte alls är så självklart.

Den senaste perioden har jag mött fler och fler föräldrar som bär en sorg på sina axlar. En sorg över att deras barn inte mår bra. Det beror på olika saker hos barnen men grundar sig mycket ofta i tanken om att inte räcka till eller duga, känna sig olik eller utanför.

Att se sitt barn somna i tårar och vakna med ångest över att det redan är morgon igen är ett av det svåraste man kan uppleva som förälder, mina mått mätt. Otillräckligheten att kunna göra något eller att dag efter dag tvinga iväg sitt barn på lagbestämda sysselsättningar, bara för att man inte kan eller får göra på annat sätt, är en kamp där huvudet och hjärtat hamnar i total konflikt med varandra.

Resten av dagen formas en klump i magen som växer, ett hopp om att det blir bättre och ett återseende efter skolan med sitt barn då förståelsen kommer att det blir en tårfylld kväll igen. I tysthet antagligen. Och så somnar man på olika platser i hemmet med varsin sorg med varsin känsla av otillräcklighet.

Igår sprudlade Miranda av glädje under kvällen och hon somnade med ett leende på läpparna. För mig som mamma att se denna glädje är ovärderlig och jag hör det klingande skrattet om och om igen. Hon var så glad för att hon har varit med en kompis i klassen under dan och fortsatt lekt efter skoltid. "Mamma jag har en kompis i klassen!" sprudlade hon. Vilken lycka! En självklarhet för de flesta barn och familjer men inte hos oss.

Ett skratt en kväll med en otrolig läkande kraft. Att kunna få somna en kväll helt fri från sorg, medlidande och känsla av otillräcklighet. Om så bara för en natt önskar jag att alla föräldrar och barn skulle få chans att uppleva.

Detta inlägg är tillängnad alla er föräldrar som har ett barn som känner sig ensam, olik eller ledsen. Att det finns ett hopp och det finns en glädje åt dem också här i världen. Det finns en mening att vi möter dem. Det finns en mening att de föddes hos oss. De lär oss att livet är skört och stort. men de lär oss också att förstå hur viktig kärleken och glädjen är.

Dessa "annorlunda" barn, enligt dagens mall av hur ett barn ska vara och bete sig, är stjärnbarn.

De strålar, berör och sätter avtryck i våra hjärtan. De är här för att lära världen någonting viktigt. normer, förnuft, logik och vetenskap är det som dagens samhälle sätter främst, men i framtiden kommer vi att förstå att det finns viktigare saker än så att ta hand om. Oss själva och våran del i världen. Det här är något som stjärnbarnen redan förstått.


Flickan och kajan:)

Nu har Miranda öppnat en egen blogg:)

Den här sången har vi sjungit för Miranda och texten beskriver för oss hennes sätt att vara och ge oss vuxna en hel del att tänka på:)

Hon har en speciell fascination för djur och hon har också fångat en fågel som hon tyckte såg så ensam ut. En kaja. Hon klev in genom dörren bärandes lkajan i famnen med benen rakt upp. Han bet henne argt i armen och jag såg att det gjorde ont. Mira tittade lidsamt på kajan och sa: Du ska se att han blir snäll bara han får bo med oss en stund....Det fick den inte och jag tror kajan själv var ganska nöjd med att flyga iväg till sina vänner igen.....:)

Bloggen: http://mimatokanona.blogg.se


en helhet i balans

Vi har en gåva. Det enda vi behöver göra är att förvalta den. Ändå verkar det vara just det som vi inte tar oss tid med att göra.

Gåvan är livet och världen vi lever i där fövaltandet handlar om ett givande och tagande i balans. Allt är i ett kretslopp av energier. En helhet och en enhet på en och samma gång. Det känns kanske krångligt men det är ju självklart! Och Busenkelt. Allt hör ihop. Allt är ett. Inte alls nåt krångligare än så egentligen!

men hur ska vi kunna leva som en helhet och en enhet med världen när vi knappt kan leva i helhet med oss själva?

Vi människor är experter på att såga sönder oss själva i tusentals små delar av fel och brister, svårt att förlåta oss själva eller ens ge oss själva beröm eller uppskattning. Vi gör oss istället fullt upptagna att se till det vi inte har, det vi gjort fel eller som känns jobbigt.

Men hur ska vi kunna leva i balans med naturen när vi knappt är i balans med oss själva?

Ofta har vi inte ens tid att uppmärksamma vår omgivning. Vi skyndar på till arbetet, skolan, affären eller något annat, ibland helt utan att ens se naturen vi rör oss igenom. Detta underverk av vackra färger, former, egenheter och växtkraft lever ett helt fantastiskt liv omkring oss utan att vi tar oss tid att stanna upp och betrakta det.

Och hur ska vi kunna leva i balans till världen när vi knappt kan leva i balans med våra närmaste relationer?

Eller knappt gör oss tid att heja på våra medmänniskor vi möter på samma väg till eller från våra aktiviteter och sysselsättningar. Hur kan dessa alla ting bli en och samma enhet då?

Jo genom att se den såklart:

För mig hör du till min helhet. liksom träden och ekorren i dess topp, kråkorna, stenarna på marken, rötterna under jorden, liksom saharas sand i afrika eller de 33 instängda gruvarbetarna i Chile. Tillsammans är vi en och samma enhet, i en och samma tid: Just nu. Minst lika busenkelt ellerhur?

Full harmoni och balans får vi endast när vi tar kontakt med vårt innersta natur. Vågar att lyssna till våra egna tankar. Accepterar våra känslor och varför de finns där. Går vidare, utan att stanna kvar i det förgångna eller slänga in benen i framtiden. Ser att vårt liv har en mening och del i världen. Liksom våra medmänniskor, tidigare generationer, nästkommande generationer, människor i vårt land och runt om i världen har en mening och del i helheten.  Stannar upp och upptäcker vad vacker hela skapelsen är runt omkring oss.

Kärleken börjar inifrån men kan växa sig utåt i oanade mått. Glöm inte att DU är en sol på jorden här för att berika världen. Tillsammans är vi två solar. Tillsammans med världen är vi miljardtals solar. Tillsammans är vi en helhet av ljus.

som sagt: Inte alls nåt krångligare än så egentligen!


fönsterutsikter

Hoppas på en gnutta tur och positivt flöde. När någon stänger en dörr finns det ofta ett fönster att öppna istället.

Just nu öppnades ett fönster vid mig och gjorde möjligheterna åter synbara. Jag har något på gång! En brinnande iver att få det att hända. Jag måste dock förlita mig till andra en stund nu och att deras möte ger mig vinst. Några dagars väntan kommer att bli en låååång väntan. Lika bra att fylla dagarna med massvis av kuligheter medans jag väntar:)

Hsh lägger jag in en underbar video man bara inte får missa. Och inte kan man bli annat än glad av den heller!! (Tack Lina som hittade den:))Skolfotografering idag.....

...och då sker en förvandling över natten, en mutation av positiv sort.
Alla barnen (och fröknarna) förvandlas till nystajlade modelejon med borstat hår och skrynkelfria kläder.

Jag tror att skolfotograferna har en uträkning med att börja fotograferingen med de yngsta barnen för att sedan fotografera de större (5-6:an efter lunch) för att på så sätt eliminera guppfoton på små barn med delar av skollunchen på tröjorna och runt munnen?

Apropå barnen så har de kommit in i en "inlines-period". Det är jättekul att åka och det smittar av sig så att var och varannan unge på gården rullar runt på gården. När jag var barn fanns det också inlines, men det kallades rullskridskor på den tiden och snörades direkt på skorna. Dessutom hade de fyra hjul vilket förenklade åkningen.

Dagens barn har det lite krångligare, både att lära sig att åka och att uttala färdmedlets namn....
Lägger upp en bild på Slajm! Och när jag ändå är i farten.....

Så kan jag lägga upp bilden på ytterligare ett krångligt ord, eller egentligen ett namn.....

In i Hjärna JönsFilmpoesi

Gjorde ett tappert försök igår att berika barnen med lite filmpoesi. Alltså film som inte går ur tiden och kan ses om och om igen. Tidigare har vi sett bla "nyckeln till frihet" som klart ligger placerad på en av de högsta platserna.

Igår såg vi Blues Brothers.

Händelsförlopp:  barnen somnade i TV-soffan.... (De hade dessutom alla tre röstat enhälligt på en krokodil-anfaller-och-äter-upp-alla-människor-så-det-kommer-massvis-av-blod-film och vi vuxna tyckte att demokrati ej bör tillämpas vid alla tillfällen, så två händer i luften vann över tre eftersom att våra armar var längst.)

Resultat: Barnen kommer nog aldrig att se Blues Brothers igen, inte ens i vuxen ålder eftersom de har traumatiska minnen av orättvis behandling och ickedemokratisk demokrati.

Slutsats: Filmpoesi bör tillämpas vid något högre ålder på barn, vid ung ålder rekommenderas: krokodil-anfaller-och-äter-upp-alla-människor-så-det-kommer-massvis-av-blod-filmer och annat äckligt. Det minns de och sätter spår genom resten av deras liv. De kommer aldrig heller att bada ihop med krokodiler någon gång vilket ökar deras chanser till att nå hög ålder.

Om man istället väljer vårt alternativ "Blues Brothers" kommer barnen aldrig någonsin att vilja lyssna till bluestoner  mer utan istället lyssna till hårdrock, opera eller hip hop genom sitt liv. Och de kommer inte heller vilja använda solglasögon eller hatt, vilket kan ge dem både otäcka UV strålar i ögonen samt solsting och och minimera levnadsåldern.....Vet inte vilket av de olika alternativen som är mest skadligt, (Tror det kan vara hårdrocken men saknar vetenskapligt belägg för det påståendet) tror dock de är farlig allihop...


RSS 2.0