Ta vara på våren!

Dripp, dropp - dripp, dropp.... snön smälter bort med en enorm fart nu. Solen skiner och det regnade i morse...

Våren är den bästa tiden tycker jag. Små gröna skott som ruvar i den blöta jorden så sugna på att spräcka skorpan och sträva upp mot solen. Tänk den första tussilagon som stretar sig upp, sträcker nyvaket på sig, slår ut och speglar sig i solstrålarna.

Eller de nyanlända fåglarna som har färdats så långt, äntligen få slå sig ned, bygga bo och finna föda.

Ja våren sprudlar av sin energi och fantastiska rikedom av liv. Hela livet i sig blir så tydligt när man stannar upp och ser denna årstids enorma utveckling. Nästan som om jorden vibrerar eller rör på sig med så mycket energi att nästan ögat uppfattar det.

På samma gång blir livet så viktigt. Så onaturligt magiskt och obeskrivbart! Tänk vad fantastiskt att vi får vara med om det! Tänk att få vakna varje morgon. Känna hunger, längtan, glädje och beröring! Tänk att livet är så komplett och vi får uppleva det dagligen! Det är dessa gånger man förstår vad bortskämd man är med sitt liv.

Ta en stund och andas. Känn bara andetagen in och sedan ut..... Är det inte fantastiskt? I hela vårt liv har andningen funnits där och fyllt oss med ny syre. Ny energi och nytt ljus.

Precis som våren är också vi. Full av liv och kraft. Livet är den största gåvan vi någonsin kunnat få. men hur många gånger har vi tackat den? Hur många gånger lever vi det? Våren lever och dess kraft slutar aldrig skapa!

Våren lever alltid inom oss.

Ta vara på den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0