Mintkola

3 dl grädde
3 dl socker
lite mer än 1 dl sirap
1 msk smör
ett gäng polkagrisar

Koka ihop grädde, socker, sirap, smör och 4 - 6 polkagrisar tills det blir kola konsistens. (gör kulprov)

Häll ut kolasmeten på ett smörat bakplåtspapper.

strö över ett gäng krossade polkagrisar över smeten.

Låt det svalna. Rulla ihop till en orm och snurra ormen några varv innan du klipper/skär upp lagomt stora kolabitar.

Lätt som en plätt och supergott efter julmaten. Lycka till:)

Som tack för detta recept, lämna ett julrecept som kommentar tillbaka. Tack!

Kommentarer
Postat av: Johanna Schultz

Mmmm, låter jättegott. Synd att jag inte såg det tidigare, hade ju alla ingredienser tills för en stund sedan, och det är inte varje dag jag har polkagrisar kan jag lova. Istället blev det vanlig knäck och polkagrisbräck här. Polkagrisbräck är superlätt att göra och smakar smaskens.

smält mörk blockchoklad och häl ut över ett bakplåtspapper. Låt stelna. Smält vit blockchoklad och häll över den mörka chokladen. Innan den vita chokladen hunnit stelna strör du över hackade polkagrisar. Låt stelna. Sen är det bara att bryta lagom stora bitar.

2009-12-22 @ 20:37:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0