man måste vara stark för att vara svag

Vårat samhälle, Sverige, är uppbyggd av lagar och regler för allt och är omslutet av ett skyddsnät som ska täcka varje liten paragraf....får de oss att tro iallafall. Det är först när man hamnar nånstans bland eller mellan paragraferna som man upptäcker att det inte håller.
 
Skyddsnätet kan kanske hålla om du håller dig innanför ramarna eller förväntar dig att inte erbjudas valbara alternativ. Om man däremot förväntar sig att få human hjälp idag krävs ofta att man själv är tillräckligt förnuftig  för att förstå att våra rättigheter ibland göms bakom de ekonomiskt belastade ramarna och då måste vi sen vara rejält envis för att få ta del av dem....
 
med andra ord ser vårt system allt för ofta till att det är de starkaste svaga som får de svagaste behövandes rättigheter, det är de friskaste sjuka som får det sjukaste behövandes möjligheter. Du måsta alltså vara stark för att vara svag och frisk för att vara sjuk eller ha en omgivning omkring dig som är beredd att slåss för din skull och därmed riskera att själv falla i striden.
 
För det tär och tar av ens krafter att strida. paragrafer och regler och myndigheter har en förmåga att ständigt sticka knivar i den som strider och tugga sönder dess själ genom att finna nya paragrafer eller sätta dig i årslånga väntrum medans pappersarbete utförs. 
 
Det här samhället vi lever i idag har ett skyddsnät som är överbelastat idag av svaga, utbrända, sjuka och stressade människor som slagit sig blodig genom sitt liv tills dess att kraften tagit slut. 
 
Regeringen frågar sig varför så många i Sverige är utbrända idag, sjukskrivningar ökar eller vårdhem överbelastas. ibland önskar jag att regeringen själv skulle få prova på att vara människa, för det är faktiskt en skillnad att vara det på papper och att vara det i verkligheten. Vi människor har känslor som ständigt är i rörelse och en kropp som ibland behöver vila. Det har man missat i den svenska statistiken och i paragraferna och jag är inte alls förvånad över varför det svenska skyddsnätet är överbelastat och det är bara för att vi får gå en helt omännsklig och torterande väg för att ens nå det och dessutom se till att inte falla innan vi nåt det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0