Är en kränkande svensk

Fatsnade en stund igår vid ett debattprogram på TV angående kyrkan och skolan. skolan fanns inte med, men representanter för kyrkan fanns på plats samt föräldrar som är emot att barnen ska ha skolavslutningar, lucia och andra evenemang i kyrkan. 
 
Vi är ett demokratiskt och sekulariserat land i dag. sade en förälder och att hon själv sjukskrivit sina barn på lucia och annat för att de ska slippa gå i kyrkan. 
 
Och jag blir bara mörkrädd i det här samhället.....Vi ska vara så jä-la rättvis och demokratisk till den grad att det blir fanatiskt och stjälper nog mer än det hjälper.
 
Vi får inte hissa svenska flaggan idag, för att de som inte är svenskfödd kan bli kränkt...(?) Inte sjunga den blomstertid nu kommer, på avslutningar, för den är kristen (??) vi får inte säga han och hon utan ska säga Hen, för att inte nån ska bli kränkt över att bli utpekad som tex flicka bara för att hon saknar snopp (???) 
 
Svenskar och sverige skrämmer mig som sagt och jag tror att vi bara skapar större och större klyftor, förstärker hatet mellan olika grupper mer och mer i vår kamp att ta bort allt som är vår kultur, våra traditioner och till och med våra kön, bara för att vi ska vara så fantastiskt neutrala och icke dömande.....
 
fast jag tror faktiskt att ingen annan med utländsk härkomst känner sig kränkt om vi firar midsommarafton med svenska flaggor öppet och inbjudande så att alla kan få vara med., (ingen blir ju kränkt av grisfesten på kanarieöarna, carnevalen i rio, oktoberfesten i tyskland osv) Jag tror inte heller att en pojke skulle bli kränkt om vi råkade fatta att han har en snopp trots att han leker med dockor eller klär sig i cerist....Men jag tror att folk blir kränkt av att alltid tro sig bli kränkt och ännu mer tror jag att hatet frodas ännu mer av att tro att andra blir kränkt, tvingas plocka bort och förändra sina ursprungliga traditioner bara för att nån annan bestämmer att våra handlingar annars kränker....
 
Under debattprogrammet igår och den envisa mamman full av föraktmot skolans ideer om att "tvinga" hennes barn att gå i kyrkan funderar jag över att: Om det nångång sker en fruktansvärd katastrof runt hennes barn och i skolan och kyrkan öppnar portarna för de drabbade, så som de faktiskt och helt fantastiskt gör varje gång vi behöver. Ska då mamman sjukskriva sina barn även då så de inte går och sörjer bort och pratar av sig med andra drabbade i kyrkans lokaler.....eller duger kyrkan då.....?
 
Tror faktiskt vi mest är så jädrans feg idag så att vi inte längre vågar ta parti för oss själva och våra egna önskningar. Och om vi nu inte vågar det bhur tusan ska vi då våga stå upp för andra, våga bjuda in eller ställa upp? Det enda vi vågar är till slut att hat, finns ett fack med andra som hatar det som vi hatar eller bara vara bitter åt att inte få vila en stund i urgamla men trygga traditioner, utan att göra en så stor grej av det...
 
Vissa kallar de här ideerna demokrati.....för mig är demokrati att fritt få fatta sina beslut.....det här är inte demokrati för mig. Det är precis lika styrt som innan vi tog bort flaggor, lucia eller kön. Det här är inte demokrati det här är kränkande om du frågar mig.

Kommentarer
Postat av: Lena

Jättebra skrivet utav dig och det är ju sant varje ord. ha en fin helg

Svar: tack snälla och vad glad jag blir att du hittat min blogg! Önskar dig en fin helg också!
Catarina

2012-12-01 @ 16:05:20
Postat av: Rolf Forslund

Jag såg också TV programmet och håller med dej.

2012-12-01 @ 20:27:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0