en helhet i balans

Vi har en gåva. Det enda vi behöver göra är att förvalta den. Ändå verkar det vara just det som vi inte tar oss tid med att göra.

Gåvan är livet och världen vi lever i där fövaltandet handlar om ett givande och tagande i balans. Allt är i ett kretslopp av energier. En helhet och en enhet på en och samma gång. Det känns kanske krångligt men det är ju självklart! Och Busenkelt. Allt hör ihop. Allt är ett. Inte alls nåt krångligare än så egentligen!

men hur ska vi kunna leva som en helhet och en enhet med världen när vi knappt kan leva i helhet med oss själva?

Vi människor är experter på att såga sönder oss själva i tusentals små delar av fel och brister, svårt att förlåta oss själva eller ens ge oss själva beröm eller uppskattning. Vi gör oss istället fullt upptagna att se till det vi inte har, det vi gjort fel eller som känns jobbigt.

Men hur ska vi kunna leva i balans med naturen när vi knappt är i balans med oss själva?

Ofta har vi inte ens tid att uppmärksamma vår omgivning. Vi skyndar på till arbetet, skolan, affären eller något annat, ibland helt utan att ens se naturen vi rör oss igenom. Detta underverk av vackra färger, former, egenheter och växtkraft lever ett helt fantastiskt liv omkring oss utan att vi tar oss tid att stanna upp och betrakta det.

Och hur ska vi kunna leva i balans till världen när vi knappt kan leva i balans med våra närmaste relationer?

Eller knappt gör oss tid att heja på våra medmänniskor vi möter på samma väg till eller från våra aktiviteter och sysselsättningar. Hur kan dessa alla ting bli en och samma enhet då?

Jo genom att se den såklart:

För mig hör du till min helhet. liksom träden och ekorren i dess topp, kråkorna, stenarna på marken, rötterna under jorden, liksom saharas sand i afrika eller de 33 instängda gruvarbetarna i Chile. Tillsammans är vi en och samma enhet, i en och samma tid: Just nu. Minst lika busenkelt ellerhur?

Full harmoni och balans får vi endast när vi tar kontakt med vårt innersta natur. Vågar att lyssna till våra egna tankar. Accepterar våra känslor och varför de finns där. Går vidare, utan att stanna kvar i det förgångna eller slänga in benen i framtiden. Ser att vårt liv har en mening och del i världen. Liksom våra medmänniskor, tidigare generationer, nästkommande generationer, människor i vårt land och runt om i världen har en mening och del i helheten.  Stannar upp och upptäcker vad vacker hela skapelsen är runt omkring oss.

Kärleken börjar inifrån men kan växa sig utåt i oanade mått. Glöm inte att DU är en sol på jorden här för att berika världen. Tillsammans är vi två solar. Tillsammans med världen är vi miljardtals solar. Tillsammans är vi en helhet av ljus.

som sagt: Inte alls nåt krångligare än så egentligen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0