One Love

Ibland rör sig livet något snabbare än tanken och hjärtat. Det är bra att stoppa sig själv dessa gånger, stanna upp, lyssna och vänta på sig själv ett tag. Ofta gör vi precis tvärt om. Vi rusar på för att nånstans hinna ikapp lugnet och vilan. Vi tror att den finns där framme, senare och att vi snart har hunnit dit. Och så fortsätter vi att springa. Rusa genom livet.

Men tänk om vi har fel? Tänk om vilan inte finns där framme. Tänk om framtiden inte alls är så uppbyggd som vi planerat den. Och tänk om avstånden inte alls är så korta som vi förväntat oss. Det kan ju innebära att vi får fortsätta att rusa på i resten av vårt liv trots att hjärtat säger stopp och tanken säger sluta. 

När livet rör sig snabbare än tanken och hjärtat är det viktigare än någonsin att stanna upp. Ta en stund och lyssna vad kroppen och själen har att säga. Tid till att fundera över vad vi egentligen har så bråttom till.

Om vi slutar att rusa en stund kommer vi att upptäcka att världen runt omkring oss är vårt nu. Runt om oss själva och i oss själva pågår vårt liv. Just nu och precis här där vi är! Inte i framtiden, inte förut, utan just nu. Och ju längre tid vi springer utan att stanna upp ju längre får vi vänta in vår tanke och vårt hjärta när vi väl stannar.

2012. Vi går in i ett nytt år. Det handlar om balans. Det är viktigare än någonsin att vi stannar upp och lever i balans med oss själva om vi ska kunna leva i balans med livet, våra närstående, vår jord, alla djur och alla människor runt om i världen. Det finns inget annat det finns bara ETT.

En kärlek. En värld. En enhet i balans.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0