Vi är solregn

Enligt den Egyptiska mytologin skapade Ra världen. Ra är solguden och framställs som solen när den står som högst på himlen. Han skapade männsikorna av regndroppar.

Med andra ord skapades vi av solkraft och uppbyggdes av vatten. med andra ord är vi människor soldroppar.

Ra skapade, innan människorna, naturen och djuren. De skapades alltså FÖRE människan.

Tycker att tanken är så vacker och säger så mycket. Tänk om vi människor kunde leva efter den tanken. se oss själva som solglittrande pärldroppar och att vi har tillförts jorden och djuren för att leva i deras värld.

Någon stans gick det fel. även i Egypten. Där byggde man pyramider för att förbinda människan med himmelen och gjorde sina kungar gudomliga.

På samma sätt gör vi idag. Vi människor. Vi strävar efter att ha makt över både djur och natur och ser oss själv som gudomliga. med rätt att skapa och forma hur vi vill utan att ta hänsyn till jorden.

Just nu så sträcker jorden på sig. Rör sig genom hela skalet och orsakar jordbävningar på Haiti och Chile, och vulkanutbrott på Island tex. Jorden har vaknat ur sin slummer en stund som om den påminner oss om vår litenhet och för oss människor får det förödande konsekvenser.

Jorden kommer att fortsätta att sträcka på sig en stund till antar jag. Den gör ju det naturligt i vissa perioder. När jorden sträcker på sig får den oss samtidigt att vakna lite. Se att vi inte är gudomliga. Se att vi inte är oförstörbara.

Liksom oftast krävs katastrof innan något sker. En olycka krävs ibland för att man ska vidta nya regler, ombyggnader, försiktighetsåtgärder eller vad som nu behövs. Det är synd att det ska vara så.

Tänk om vi människor istället kunde se oss själva så som myterna beskriver oss. Så som den Egyptiska myten beskriver oss som solens vattenpärlor. Tänk om vi människor istället för att se oss själva som gudomliga kunde se vår värld som gudomlig, skulle vi akta den mer då? Skulle vi uppskatta den mer då?

Jag vet inte. Den 27 mars är det iaf Earth Hour igen. Det innebär att vi alla släcker lampan en timme på kvällen. Visa att du bryr dig. Gör det du med.

Ha en fantastisk dag och gå till jobbet eller affären idag med ett leende.
För det är så vi soldroppar skiner:)

Kommentarer
Postat av: Karin

Att jag går på solenergi har jag vetat länge... Men det här blir ju lite intressant ur chakrafärgs-synpunkt...för sol och vatten blir ju regnbågar! Vilket då förklarar hur det kan komma sig att jag kan känna mig som en våt fläck när jag varit utan ljus för länge...

Och vad gäller vår ålskade jord... Kriser brukar vara början på något nytt. Innan dess får vi bara njuta av solen och glittra när vi har chansen.

2010-03-24 @ 17:22:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0