Olika sätt att se är det fel?

Livet ter sig aningen märkligt ibland men tids nog ser man ju meningar i allt som sker.....eller....?

På morgonen har jag läst om vulkanen Galeras utbrott och om en flicka som efter 19 år hittades i djungeln där hon levt bland aporna, precis som Mowgli. Jag har läst om beboerliga hål på månen och om en pappa som mördat sina tre döttrar. Jag har läst om mordet på 18 åriga Nancy och om kidnappningen av den fyraåriga flickan. Ibland tvivlar jag kring om allt verkligen har en mening. Vissa saker känns inte så.

varje dag matas vi av nyheter om mord, våld och fattigdom. Varje dag flyttar vi in en liten sorg av händelserna i vårt hjärta och låter dem stanna där och göra oss påminda då och då. Som om de gnager och ständigt viskar tyst till oss att de sker och att vi inte gör något åt dem....

Ibland funderar jag över om nyheter gör oss människor något gott egentligen. Visst är det bra att hålla sig uppdaterad om vad som sker men ibland vore det skönare att inget veta. Det här handlar väl om att skydda egot antar jag, slippa känna otillräcklighet. Men det är som om trycket trycker på lite fel ställen ibland.

Vi matas av nyheter som bygger upp vår verklighet och våran värld. Så mycket av det vi tänker och gör grundar sig just på det som andra skrivit och sagt. Alla har vi så olika verkligheter. Ingen är den andres lik. Och allt beroende på uppväxt, miljö, massmedia, skolor, läromästare osv osv.

Även flickan i djungeln har ju sin verklighet, och för henne är den lika sann som min verklighet är för mig och din är för dig.
Det är just pågrund av detta som vi människor ibland gör så elaka saker mot varandra eller tycker så olika om saker. Därför att vi har så svårt att acceptera att andra tror olika.

Se bara på hur religioner startat krig i världen och hur båda grupper verkligen sett sig som de goda i kriget. Båda sidor är ju goda. Bådas verkligheter är ju sanna. Men det är lätt att döma andras verklighet när den inte passar ihop med sin egen.

Döm inte en annan människa innan du gått 100 mil i dennes mockasiner.


Feer som en del av verkligheten?


Kommentarer
Postat av: rebecca

mamma tror att bilden föreställer en korsning mellan en gibbonapa och en fladdermus, så lätt var det förklarat :P

2010-01-03 @ 18:21:13
Postat av: catarina

Hej Rebecca. trodde att det var en datorgjord fejk bild bara. Kul att den kanske inte är det! Men vad jag egentligen syftade på att allas olika verkligheter är sanna för var och en. Därför blir er verklighet nu en vetenskaplig förklaring:)Medan min var en fejkbild, medan en tredje tror att det är en fe. Visst är det spännande? Och INGEN har ju egentligen fel, eller?

2010-01-04 @ 10:02:36
URL: http://chinaconinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0