Bio

Såg en film igår med Bruce Willis, Surrogates. Den handlade om samhället i framtidsmiljö där människan uppfunnit en robot som används av människorna som en surrogat i vardagen. Alltså en docka som ser ut som en perfekt människa styrs genom tanken av den reella mäniskan som ligger ned i en stol med elektroder påkopplad på sig. Det låter såklart overkligt men tanken är allt mer än overklig i dagens samhälle!

Hela världen är ersatta av dessa dockor, vilket gör att människorna aldrig behöver gå utanför dörren, utan kan ligga i sina stolar och ändå uträtta en massa viktiga, sociala och spännande grejer utan att själv behöva ta risker, klä upp sig eller ens gå själv till d olika ställerna.

Alltså ett avancerat Sims på riktigt!

samhället funkar fantastiskt genom detta så klart. Inga mord, rån eller överfall sker längre i samhället, eftersom robotmänniskorna naturligtvis alltid går att spåra genom datorer.

Tänk dig själv att alltid få se helt perfekt snygg ut, alltid möta lika perfekta människor omkring dig, kunna röra dig obehindrat utan att tänka på hälsa, fysik eller att bli utsatt för brott.

Självklart blir detta samhälle en helt ny chans för människorna. Där även den rullstolsburna kan gå, den fule även få heta blickar och där ingen någonsin åldras.....

Självklart förvandlas detta användande till en "drog" för människorna.

Den reella människan tynar långsamt bort i sin vilostol. Ser aldrig solen utan blir bara blekare med åren. Den fysiska kontakten upphör och den fantstiska känslan av att röra sig och andas in naturen, känna solen, äta mat försvinner helt från människornas vardag och kan inte ersättas. De tror att de är lyckliga i sina stolar. Men egentligen har de förlorat ett helt liv. de har förlorat sig själva.

En fantastisk och sevärd film hur som helst som väcker många tankar. Se den om du kan.

Själv ska vi ned till Sjöboden idag och dra upp en genomsur tontung båt ur sjön...nästan så jag insar ändå att jag kunnat sicka en surogat på det uppdraget.....;)

 Bilden är hämtad här.


Kommentarer
Postat av: Lina

vill se

2009-10-28 @ 10:22:37
URL: http://flasarn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0