Family culture

"Learn more about your family´s stories and history."

Din familjs historia påverkar dig på flera sätt. Sätt dig ner en stund och fundera över din familj och dina rötter. Varifrån kom dina föräldrar och deras relativa? Hur såg deras resa ut, vart startade den vart ledde de dem i livet, arbetet, familjen? Vilka språk talades? Vilka jobb har de haft? Vad värderade de högst, varför gjorde de det?  Svaren på frågorna kan hjälpa dig att få en högre förståelse till varför du är den du är idag. Varför du tänker som du gör, värderar som du gör eller vandrar de vägar du gör.

En större förståelse ger dig större sammankoppling till dig själv.

Även de jobbiga minnerna måste lyftas fram. Man kan inte alltid förneka dess existens, man behöver inte heller förlåta den, det räcker med att acceptera den. Den finns där och den bygger dig också, inte bara negativt utan även positivt! Den har ju också bidragit till att du är du! och ingen annan kan tänka, agera eller finnas hos andra som du gör.

Att lära sig mer om sin familjehistoria och acceptera alla delar hjälper inte bara dig själv att komma närmare dig själv utan även att komma närmare din familj. Kanske hittar du svaren till vad som blev, hur det blev eller varför det blev.

Se det positiva det födde. Det födde dig.

Kommentarer
Postat av: Cissi



Hej!

Kul att du lämnade bloggadressen till mig, ska sätta igång och läsa med :-)



Ha det bra!



Kram Cissi

2009-02-12 @ 20:26:15
URL: http://cissi.bloggproffs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0