Skicka vidare

Har du sett filmen "skicka vidare"? (pay it forward, 2000) Filmen är stor och stark och lämnar inte någon oberörd, budskapet är enkelt och komplext på samma gång.

Filmen handlar om en pojke som får en uppgift i skolan att komma på en "uppfinning" som förändrar världen så att den blir så som han skulle vilja ha den när han blir vuxen.

Pojken kommer på att om han gör riktigt goda gärningar för 3 personer, som är helt oegoistiska och som förändrar eller skapar något positivt för dem. Gärningarna ska dessutom vara något  som de inte skulle ha kunnat göra på egen hand.  Man får inte ta betalt för tjänsterna eller kräva något i gengäld FÖRUTOM att dessa personer, var och en, måste själv göra goda gärningar till tre andra personer. Dessa tre andra skickar vidare till ytterligare tre och sedan ytterligare tre osv. Detta gör att de goda gärningarna sprider sig som löpeld och öppnar nya möjligheter för människor  eller räddar människor i olika situationer.

Tanken är alltifrån omöjlig mitt sätt att se. Vi kan göra skillnad.

Bara ett extra varmt leende kan göra skillnad, ett gott ord eller ett skickat julkort till någon som behöver just dig.

Något vi alla kan göra i dessa jultider är när vi handlar. Alla är stressade och affärsbiträderna har fullt upp. Om du själv går in med ett lugn i butiken, inte tittar på klockan i den långa kön utan bibehåller ditt lugn och möter din kassörska med ett leende och ett tack och god jul. så har du redan tagit ett första steg till att lugna honom/henne för stunden och samtidigt visat din tacksamhet till dennes hjälpsamhet.

Släpp före mamman med barnvagn på bussen eller erbjud din plats till en äldre pensionär.

Dela ut leenden till dem du möter på gatan, i affärerna, på din arbetsplats eller i din familj. Leenden sprider sig som en löpeld och är som medicin för själen. Ett leende kostar inte dig någonting men kan vara guld värd för den du möter:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0